Moda

3 gotovo potpuno zaboravljena modna trenda za koje kažu da će vladati 2024.-om

  • Na brze promjene u modi već smo navikli, no ipak nas iznenadi koliko kratko traje euforija oko nekih trendova
  • Isto tako, iznenadimo se i naglim povratkom nekih zaboravljenih modnih ikona koje smo obožavali, a sada dobivaju novi život
  • Tako nam je početak godine donio leopard uzorak, a za ostatak 2024. prognoziraju još nekoliko zanimljivih povrataka
  • Pročitaj također: Leopard uzorak je veliki hit, evo kako ga uklopiti u svaki stil, pa čak i u minimalistički

Twee stil

Riječ je o stilu koji karakteriziraju krojevi 60-ih, Mary Jane balerinke, dioptrijske naočale (makar i lažne), a neke od it djevojaka i celebrityja koje su nosile twee stil su Zooey Deschanel, Alexa Chung i mnoge druge. Twee inicijalno vežemo uz 2010. te je bio popularan nekoliko narednih godina kada je uslijedilo zatišje sve do 2020. kada je ponovno zavladao TikTokom. Međutim, i to je bilo dosta li-la, no čini se da se sada vraća u punom sjajnu. Naime, estetiku pomalo staromodnog odijevanja već možemo primijetit na policama popularnih brendova, a radi se o džemperima s v izrezom, haljinama karakterističnim za 60-te godine, majicama s kragnama ili messenger (poštarskim) torbama. Također, ovaj stil potaknula je i sve veća potražnja rabljenih komada, stoga ako ti se sviđa neki od elemenata tweed estetike, vjerujemo da su buvljaci i second hand trgovine idealna destinacija za pronalazak istih. 

 | Autor: Instgaram/ @elodieromy Instgaram/ @elodieromy Foto: Instgaram/ @elodieromy

Životinjski uzorak

Iako svi vodeći svjetski modni mediji komuniciraju veliki povratak životinjskog uzorka, mi se pitamo u kojem trenutku je isti u potpunosti izašao iz mode? No, moramo primijetiti da ponuda ipak jest bogatija nego prije. Na čelu s leopard motivom koji je apsolutni vladar 2024. zahvaljujući strelovitom usponu mob wife tj. estetike supruge mafijaša, ne smijemo zaboraviti niti na na zebra, zmija ili krokodilske uzorke koji su jednako traženi.

Pri kombiniranju životinjskog uzorka, valja biti pažljiv i birati minimalistički ostatak kombinacije kako bi se postigla stilski ujednačena i atraktivna kombinacija. Naravno, voliš li modni vrtuljak, slobodno se poigraj s bojama i drugim uzorcima, no mi ipak glasamo za profinjenije kombinacije koje će dopustiti životinjskom uzorku da vodi cijelu priču. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessie Bush (@jessie_bush)

 | Autor: Instagram / @pollyvsayer Instagram / @pollyvsayer Foto: Instagram / @pollyvsayer

Zvonolike nogavice hlača

Ovaj model hlača najveću popularnost uživao je tijekom ranih/srednjih 2000-ih, a iako se uvijek može pronaći u trgovinama, ne slovi kao hit model. Nama se zvonolike hlače jako sviđaju jer su profinjene te idealno funkcioniraju u poslovnim modnim pričama, ali jednako se lako kombiniraju i u nešto opuštenijim dnevnim ili pak senzualnim večernjim outfitima.

trendy boje cipela u 2024. Možda vas zanima 5 boja cipela koje ćemo nositi ove godine: 3 već poznate i 2 neočekivane! Rubrika Moda Moda

Možeš se odlučiti za modele s visokim ili niskim strukom, a što se tiče boja, osim neutralnog kolorita, ovaj model je kao stvoren za boje. Primjerice, vibrantna zelena podići će svaki styling, baš kao i modeli s uzorcima. Idealno za proljeće, zar ne?

 | Autor: Instagram / @matildadjerf Instagram / @matildadjerf Foto: Instagram / @matildadjerf

Photo: Instagram / @manondevelder

Komentari 0