Moda
1/18

3 glavna trenda s New York Fashion Weeka

Nova modna sezona započela je s New York Fashion Weekom koji je predstavio američko viđenje sezone proljeće/ljeto 2014. Unatoč mnogobrojnim revijama, iskristalizirala su se tri vodeća trenda.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Goli trbuh

Ponosno pokazivanje trbuha obilježilo je pop zvijezde i kraj 90-tih godina. Dugo vremena bio je zakopan u našem sjećanju, daleko od modnih pista i ormara trendseterica. No, pokazivanje golog trbuha postao je trend tijekom proljeća i ljeta 2012., a ovog ljeta mogli smo ga vidjeti i na hrvatskim ulicama.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Riječ je redom bilo o ženstvenim kreacijama u kojima dominiraju suknje visokog struka i kratki top ili majica koji otkrivaju tek dio gornjeg dijela trbuha. Upravo zbog te decentnosti, trend je zaživio i na crvenom tepihu.

Za nadolazeće proljeće i ljeto, američki dizajneri ne odustaju od tog trenda. S jedne strane imamo retro kombinacije, no novost je djelomični povratak 90-tim – u 2014. ponosno ćemo pokazivati cijeli trbuh!

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Volani

Vodeći detalj na kreacijama brojnih dizajnera je volan. Prevladavaju mali, ali i oni voluminozni. Pretežito krase suknje i haljine, dok su gornji odjevni komadi ukrašeni lepršavim verzijama popularnog ukrasa.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Peplum, volan koji se nalazi na području struka, spustio se niže – on krasi rubove suknji i haljina koje su se nametnule kao must have kako ove, tako i iduće modne sezone.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Sportska elegancija

Poznato je kako američka modna scena preferira minimalizam i njeguje sportsku eleganciju. Za proljeće i ljeto 2014. posebno se naglasak stavio na casual sportske kombinacije.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Prevladavaju sportske jakne koje se nose i uz causal komade, ali i uz elegantne i ženstvene komade. Krojevi su opušteni i prate ravnu liniju, stavljajući žensku siluetu u drugi plan.

U galeriji detaljnije pogledajte koje trendove američki dizajneri predlažu za proljeće/ljeto 2014.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0