Moda

14 modnih influencerica iz Francuske koje pratimo na Instagramu jer obožavamo taj 'très chic' stil

  • Ove Francuskinje, blogerice, influencerice, stilistice i manekenke definiraju francuski laissez-faire stil kao rijetko tko drugi 
  • Donose nam malo pariškog štiha u naše domove odličnim kombinacijama i maštovitim modnim fotografijama
  • Francuski 'chic look' uvijek je u trendu, a ove francuske infulencerice pobrinut će se za inspiraciju

Šik stil Francuskinja privlačan je mnogim ženama diljem svijeta. Tajna iza ultimativnog izgleda Francuskinja? Kombinacija bezvremenske klasike i uzbudljivih naglasaka – poput Chanel torbe ili žarko crvenog ruža za usne.

Francuske infulencerice – naši favoriti za stilsku inspiraciju

Za puno inspiracije i više „pariškog stila“ vrijedi pogledati Instagram profile ovih francuskih blogerica i influencerica.

Sabina Socol

Modna influencerica Sabina Socol daje nam prekrasan svjež pogled na klasični francuski stil. Vješto spaja lagani chic sa ženstvenim detaljima. Sa svojih gotovo 800 tisuća pratitelja jedna je od najvažnijih ikona stila u Parizu. A osim svojih outfita, Sabina Socol dijeli sjajne fotografije iz grada i inspirativne slike iz svog stana u boemskom izdanju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol)

Emmanuelle Koffi

Nježna, sanjiva i pozitivna: Emmanuelle Koffi odrasla je između Toga, Senegala i Malija, a zatim je tijekom studija putovala između Lyona, Cannesa, Londona i Pariza - i ostala u glavnom gradu Francuske. Činjenica da različite kulture utječu na njezin stil dokazuje njezin elegantan, ženstven izgled na najljepšim ulicama Pariza.

Anne Laure Mais Moreau

Anne Laure Mais Moreau osnivačica je cjenovno pristupačne modne marke 'Musier Paris' (savjet za kupovinu!) i godinama radi kao kreatorica sadržaja. Njezin izgled je onakav kakvog bi zamislila kod moderne Francuskinje: ležeran, ženstven, lepršav. Inspiracija je zajamčena!

Jeanne Damas

Tko se sjeća dobrih starih Tumblr dana? Upravo je tu započela karijera Jeanne Damas - žene koja je odigrala ključnu ulogu u oblikovanju francuskog stila kojeg toliko slave milenijalci. „Cool bez pol muke“ savršeno opisuje stil Jeanne Damas. Njen zaštitni znak? Crveni ruž, nestašne šiške i slip haljina u vintage stilu ili plave traperice s dizajnerskom torbom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Možda vas zanima Ovako savršeno odijelo bez rukava smo poželjeli čim smo ga ugledali na nasmijanoj prolaznici. A i cipele... Rubrika Moda Moda

Yoshino Mia

Pariz je grad kontrasta. Ovdje se ulični stil susreće s visokom modom, a umjetnost s pločnikom. Jedna od onih koja je definitivno dio tima visoke mode je Yoshino Mia. Njene fotografije su kao odmor za oči. Umjetničke slike, mirna paleta boja i zanimljive kompozicije čine listanje njezinih fotografija zaraznim!

Leia Sfez

Leia Sfez, rođena u Parizu, jedna je od crème de la crème francuske modne scene. Majka dvoje djece i kreativna direktorica na svom Instagram računu dijeli uvide u svoje ležerne svakodnevne kombinacije koje je iznimno lako oblikovati. Njen recept za francuski izgled? Traperice visokog struka, bijela košulja, predimenzionirani blejzer i skupa torba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Camille Charriere

Godine 2010. Camille Charriere pokrenula je svoj blog 'Camille over the Rainbow' - sada radi kao autorica, influencerica i savjetnica za brendove te je postala sastavni dio svemira francuskih ikona stila. Budući da je Camille prvobitno studirala pravo, njezin pogled na modu je sirov i prilično cool. Camille sada živi u Londonu i razbija svoj klasičan „look francuske djevojke“ s funky statement komadima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @camillecharriere

Gaëlle Prudencio

Influencerica i autorica Gaëlle Prudencio blista! I njezina odjeća u živim bojama čini isto - bilo da se radi o ružičastom odijelu ili opuštenom izgledu u boji bora. Svojom knjigom 'Fière d’être moi-même' zagovara prihvaćanje tijela i pokazuje – ne samo pisanim putem nego i vizualno – da moda može, treba i smije biti zabavna sa svakom figurom.

Chloe Lecareux

Chloé Lecareux je francuski model s velikim smislom za stil, slatkim koker španijelom i elegantnim stanom u Parizu. Tri tajna sastojka da se ispuni feed cool fotkama. Ako želiš znati kako jednostavno kreirati osnovne poput traperica, Chloé je prava osoba za tebe.

Louise Follain

Instagram profil Parižanke Louise Follain, koja je trenutno jedna od najbolje odjevenih žena francuske modne scene, kreativan je, razigran i umjetnički nastrojen. Tome može pridonijeti njezina prirodnost i ležernost koju često obogaćuje boho reminiscencijama iz 70-ih.

Lena Farouil

Bez obzira radi li se o drskim printevima, bezvremenskim klasicima ili živopisnim kombinacijama - prikaz Léne Farouil je svestran kao i sama moda. Mjesto radnje njezinih slika često su ulice Pariza, ali ne samo turističke atrakcije - très chic!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Léna Farouil (@lenafarl)

Mara Lafontan

Instagram račun Mare Lafonton uistinu nudi za svakoga ponešto. Od modne inspiracije za minimaliste do savjeta za ljepotu i uvida u svoju svakodnevicu, Francuskinja dijeli puno toga, a vrlo je aktivna i na TikToku. Ali, ne brini, čak i ako ne znaš francuski, možeš pratiti ovu Parižanku, jer većina njezinog sadržaja je i na engleskom.

Gabrielle Caunesil Pozzoli

Manekenka i kreativna direktorica Gabrielle Caunesil Pozzoli nudi više od modne inspiracije. Nakon što joj je 2020. dijagnosticirana endometrioza, skreće pozornost na ovu još uvijek vrlo malo eksponiranu temu. Gabrielle Caunesil Pozzoli sada je i ponosna majka kćeri, a svoj obiteljski život dijeli i na internetu. Ali, uz vlastiti brend 'La Semaine Paris', idealan je izvor inspiracije za sve ljubitelje mode.

Najma Ahmed

Nadja Ahmed velika je inspiracija za čist, ali ležeran stil. Elegantna i klasična odjeća upotpunjuje njezinu ponudu. Influencerica na svom računu pokazuje i kako se marame mogu stilizirati na super moderan način.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naj (@itsnajmaahmed)

Možda vas zanima Ulična moda: Naša redakcija je složna, ova mama je zaslužila titulu kraljice elegancije! Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @maralafontan

Komentari 0