Moda
francuski brend Jonak Paris

10 manje razvikanih brendova cipela koji nude savršen dizajn i Francuskinje ih obožavaju

  • Kad je riječ o cipelama, rijetko koji brendovi mogu premašiti eleganciju, kvalitetu izrade i inovativne dizajne modela obuće francuskih brendova
  • Uz kultne dizajne Rogera Viviera i Christiana Louboutina, kao i trendy Veja ili Sézane modela cipela, izbor za svaki stil doista ne nedostaje
  • Danas smo izdvojile deset više i manje poznatih francuskih brendova koje vole nositi i same Francuskinje!

Francuski je utjecaj i doprinos modnom svijetu doista izniman, a osim kreiranjem odjeće, velik trag ostavljen je i u dizajnima cipela. Elegancija, materijali i izrada izuzetne kvalitete, dugotrajna tradicija, kao i često obiteljski osnovane i vođene modne kuće s bogatim nasljeđem i tradicijom, spojene su u dizajnima koji su obožavani diljem svijeta, jednako kao i među modno osviještenim Francuskinjama. 

Roger Vivier, kojem se pripisuje izum visoke tanke potpetice kakvu poznajemo danas, Christian Louboutin sa svojim nezamjenjivim crvenim potplatima i mnogi drugi samo su dio bogatog i kultnog nasljeđa francuskih brendova cipela koji su u modi postavili vrlo visoke standarde. Uz luksuzan izbor poznatih modnih kuća, među francuskim se brendovima može pronaći i onih cjenovno dosta pristupačnijih te prigodnih za svako godišnje doba!

U nastavku donosimo izbor nekih od najboljih francuskih brendova kad je riječ o obući.

Repetto

Ovaj brend osnovan 1947. u svojem je početku imao posebno velik utjecaj u svijetu plesa, pogotovo u baletu, svojim modelima baletnih papučica, a za veliki uspjeh najzaslužniji je model dizajniran za ulogu Brigitte Bardot u filmu 'I Bog stvori ženu', iz 1956. Osnivačica brenda Rose Repetto proširila je ponudu brenda i izvan baletnog svijeta pa tako Repetto danas nudi i iznimne dizajne cipela s visokim potpeticama te čizmice, mokasine, Mary Jane cipele, sandale pa čaki tenisice, no i dalje su pouzdan izbor za savršene ravne cipele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Repetto (@repettoparis)

Možda vas zanima Brend Ganni nose i naše zvijezde i influencerice: 16 H&M bluza koje su 'skinule' estetiku danskog brenda Rubrika Moda Moda

Roger Vivier

Roger Vivier, poznati francuski luksuzni brend obuće poznat je po inovativnom i elegantnom dizajnu koji ostavlja dubok trag u svijetu mode, budući da se Vivieru pripisuje i izum visoke tanke "stiletto" potpetice 1950-ih, koji je donio jedinstveni obrat i utjecaj dizajnu cipela. Kultni dizajni brenda, poput štikli s velikom kopčom nosile su mnoge od slavnih francuskih glumica, poput Catherine Deneuve i Brigitte Bardot, a danas cipele s Roger Vivier potpisom nose i druge slavne glumice i pjevačice, poput Nicole Kidman, Jennifer Lopez i Olivije Rodrigo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Vivier (@rogervivier)

Pierre Hardy

Pierre Hardy svoju je karijeru započeo ilustrirajući za modne časopise prije dizajniranja cipela, a istoimeni je brend osnovao 1999. Pierre Hardy dizajni prepoznatljivi su po geometrijskim i arhitekturalnim stilovima i u muškoj i u ženskoj obući, iz kojih vuku inspiraciju, za inovativne i posebne dizajne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PIERRE HARDY (@pierrehardy)

Laurence Dacade

Dizajnerica Laurence Dacade istoimeni je brend osnovala 2008., koji slavi pariški dizajn, pod utjecajem vremena koje je provela u Chanelu i Givenchyju. Laurence Dacade modeli spajaju senzualnost i chic sofisticiranost u koje su često uklopljene vibrantne boje, uzorci i teksture, koji dizajnima dodaju neočekivan efekt. Dacade inspiraciju traži u dinamičnom načinu života Francuskinja koje su uvijek u pokretu, a poseban se naglasak stavlja na izradu cipela u kojima udobnost jednako važna kao i stylish izgled. Cipele brenda za kupnju su dostupne na njihovoj službenoj stranici, ali i na Farfetchu. 

Sézane

Poznati francuski brend Sézane, lansiran 2013. brzo nakon osnivanja postao je sinonim za modni izričaj Francuskinja svojom pažljivo stvorenom ponudom odjeće, modnih dodataka, nakita i obuće, a sve po dosta pristupačnim cijenama. Također, njihova posvećenost održivosti mode jedan je od temeljnih aspekata identiteta brenda, a u svojoj proizvodnji koriste eco-friendly materijale i način proizvodnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sézane (@sezane)

K.Jacques

U K.Jacquesovoj ponudi pronaći ćemo savršene sandale za ljeto, a ovaj francuski brend u posljednjih je 90 godina sagradio bogato nasljeđe proizvodnje kvalitetnih kožnih sandala. Bezvremenski dizajn i iznimna izdržljivost odlikuju ove ručno rađene cipele koje odišu opuštenim stilom francuske rivijere. Sandale iz K.Jacques kolekcije dostupne su na online platformama poput net-a-portera, Farfetcha i Amazona.

Clergerie

Brend Clergerie, osnovan 1981., najpoznatiji je po inovativnim, arhitekturalnim dizajnima cipela u kojima se miješaju muški i ženski elementi, s jedinstvenim siluetama, udobnošću i kvalitetnim materijalima.

Bobbies

Bobbies je još jedan pariški brend obuće i kožnih proizvoda s muškim i ženskim kolekcijama u kojima su spojeni stil i održivost. Jako chic čizme i tenisice s dodacima od brušene kože, brend je poznat po uklapanju vintage motiva u moderne dizajne. Iako se cipele dizajniraju u Parizu, proizvode se u Portugalu, s naglaskom na održivost te od visokokvalitetne kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bobbies 🇫🇷 (@bobbies)

Jonak Paris

Ovaj obiteljski brend iz Pariza posluje od 1964., a poznat je po modernoj, ali cjenovno pristupačnoj obući, u kojoj su savršeno spojeni trendovi s kvalitetom. Njihova raznovrsna ponuda nudi ponešto za svaki modni stil, od balerinki s remenčićima do kožnih mokasina, a u suradnji s brendom Schott NYC lansirali su i trendy bajkerske čizme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonak Paris (@jonak)

Sartore

Paul Sartore sa svojom je suprugom Marcelle 1959. pokrenuo malu postolarsku radnju u okolici Nice te utemeljio brend Sartore. Brend je započeo s proizvodnjom muških mokasinki, a zatim proširio ponudu uključujući i ženske modele, spretno spajajući tradicionalnu izradu s inovativnim dizajnima. Brend danas nudi verzije modernih dizajna poput kožnih klompi sa srebrnim zakovicama i kaubojske čizme s crvenim detaljima, a ostaje vjeran luksuzu i sofisticiranoj kvaliteti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SARTORE (@sartoreofficiel)

Možda vas zanima Privukao nas je otkačeni underground stil splitskoga brenda MammaMia Art Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @jonak

Komentari 0