Moda
bafta 2023 haljine

10 najljepših haljina s dodjele BAFTA nagrada: Kako je Kate Middleton uspjelo starom haljinom zasjeniti mnoge?

  • Ceremonijom BAFTA 2023. nastavljena je sezona dodjela filmskih nagrada, kao i veličanstvenih modnih izdanja najvećih svjetskih zvijezda
  • Mnogo slavnih odlučilo se za crne i bijele kreacije, dok su ostali iznenadili odabirom vedrijih nijansi 
  • Na dodjeli su se, po prvi put od 2020., pojavili i princ William i princeza Kate

U nedjelju navečer, u Royal Hallu u Londonu održana je 76. dodjela godišnjih BAFTA nagrada, koju dodjeljuje British Academy of Film and Television Arts. Crvenim tepihom prije svečane ceremonije prošetale su brojne zvijezde iz svijeta filma, u zadivljujućim kreacijama najvećih modnih kuća.

Perje, til i čipka samo su dio glamuroznih kreacija u kojima su zvijezde stizale, od upečatljivih i vibrantnih nijansi, do umirujućih neutralnih. Donosimo 10 najbolje odjevenih na ovogodišnjoj dodjeli BAFTA nagrada!

Cate Blanchett

Poznata glumica na dodjelu je stigla u jednostavnoj Maison Margiela dugoj crnoj haljini čije su rubove krasile sitne rese. Crnu haljinu kombinirala je uz podignutu frizuru i Louis Vuitton nakit. 

bafta 2023 haljine | Autor: Pixsell/Press Association Pixsell/Press Association Cate Blanchett

Jodie Turner-Smith

Glumica je zasjala u obožavanoj nježnoj nijansi ljubičaste. Gucci haljinu inspiriranu modom 70-ih, krasilo je mnoštvo šljokica i perja. I glumičin makeup bio je u jednakim ljubičastim, šljokičastim tonovima. 

bafta 2023 haljine | Autor: Pixsell/Press Association Pixsell/Press Association Jodie Turner-Smith

Kate Middleton 

Princ William i princeza Kate na dodjeli nagrada BAFTA pojavili su se po prvi put nakon 2020. Kate je zablistala u bijeloj Alexander McQueen haljini na jedno rame, koju je već nosila 2019., dugim crnim rukavicama te zlatnim naušnicama iz Zare.

bafta 2023 haljine | Autor: Pixsell/Press Association Pixsell/Press Association Kate Middleton

Rosie Huntington-Whiteley

Glumica i vlasnica brenda Rose Inc na dodjeli nagrada BAFTA pojavila se u upečatljivoj crnoj kreaciji s Alaïa potpisom iz kolekcije za proljeće/ljeto 2023. Duga crna haljina imala je duge rukave i visoki ovratnik, a donji dio krasilo je mnoštvo proreza pričvršćenih metalnih kopčama. Kosu je stilizirala u svoju prepoznatljivu zalizanu frizuru.

bafta 2023 haljine | Autor: Pixsell/Press Association Pixsell/Press Association Rosie Huntington-Whiteley

Cynthia Erivo

Glumica se na dodjeli pojavila u brončanoj, svjetlucavoj Louis Vuitton haljini prepunoj resica i s upečatljivim detaljem na ramenu te Tiffany & Co. nakitom.

bafta 2023 haljine | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Cynthia Erivo

Michelle Williams Zlatni globusi 2023. Možda vas zanima Glamurozno izdanje Zlatnih globusa: Ovo su najljepše haljine s crvenog tepiha Rubrika Moda Moda

Sara Sampaio 

Slavna manekenka na crvenom tepihu BAFTA-e pojavila su u raskošnoj crnoj Zuhair Murad haljini spuštenih ramena iz Pre-Fall 2023. kolekcije.

bafta 2023 haljine | Autor: Pixsell/Press Association Pixsell/Press Association Sara Sampaio

Hong Chau

Glumica Hong Chau osvojila je nagradu za najbolju sporednu glumicu, u filmu 'The Whale', a na dodjeli je nosila crno-bijelu Erdem haljinu iz kolekcije za proljeće/ljeto 2023.

bafta 2023 haljine | Autor: Pixsell/Press Association Pixsell/Press Association Hong Chau

Angela Bassett

Predivna glumica još je jedna od zvijezda koja je za dodjelu odabrala popularnu lavanda nijansu. Na crvenom tepihu BAFTA-e nosila je Pamella Roland ljubičastu haljinu s ekstremno voluminoznim donjim dijelom rukava. Haljinu je kombinirala sa sandalama na platformu u sličnoj nijansi.

bafta 2023 haljine | Autor: Pixsell/Press Association Pixsell/Press Association Angela Bassett

Lily James

Lily James zablistala je u bijeloj glamuroznoj Tamara Ralph haljini koju je na prednjem dijelu krasila biserna ukrasna "rešetka". Uz sjajni detalj na haljini predivno se slagao Bulgari nakit.

bafta 2023 haljine | Autor: Pixsell/Press Association Pixsell/Press Association Lily James

Florence Pugh

Jedna od zvijezda koje su se odlučile za vibrantnu kreaciju bila je i Florence Pugh, u narančastoj Nina Ricci haljini s mnoštvom strukturiranog tila i volana. Uz ovu upečatljivu haljinu nosila je i Tiffany & Co. nakit.

bafta 2023 haljine | Autor: Pixsell/Press Association Pixsell/Press Association Florence Pugh

Cardi B Možda vas zanima Najzanimljivije s crvenog tepiha Grammyja: Tko je sve posebno zablistao na dodjeli glazbenih nagrada? Rubrika Moda Moda
Photo: Pixsell/Press Association

Komentari 0