Moda

10 najgorih modnih kombinacija na Eurosongu ikad!

Jesi li znala da se na Eurosongu svake godine dodjeljuje i nagrada za najgore odjevenog natjecatelja? Prisjetili smo se nekih dosadašnjih dobitnika ovog nelaskavog priznanja - i jako se dobro zabavili

Uoči druge polufinalne večeri Eurosonga odlučili smo se prisjetiti najvećih modnih katastrofa prema izboru obožavatelja Eurosonga. Iako Hrvatska nikad nije pobijedila na ovom natjecanju, naša Nina Kraljić je pobijedila na izboru za najgore odjevenog natjecatelja. Ova nagrada dobila je ime prema belgijskoj natjecateljici Barbari Dex koja je nastupila na Eurosongu 1993. godine i čija je haljina bila toliko loša - da su po njoj nazvali nelaskavu nagradu. Usput, haljinu za nastup je sama šivala pa joj malo i opraštamo. 



A tko je kroz povijest neslavno završio na ovoj listi? Prisjetit ćemo se nekih primjera:  

Sanda Ladosi, Rumunjska, 2004. 
Predstavnica Rumunjske na Eurosongu 2004. godine, Sanda Ladosi, pjevala je pjesmu 'I Admit' u kojoj priznaje da je zaljubljena, a mi se pitamo priznaje li sada, s vremenskim odmakom, da je ovo bila jako loša kombinacija.  

Runa Nishliu, Albanija, 2012. 

Runa Nishliu predstavljala je Albaniju 2012 godine i u glazbenom dijelu je rasturila i na Eurosongu osvojila visoko peto mjesto. Nažalost, osvojila je i sam vrh liste najgore odjevenih.  

Nina Kraljić, Hrvatska, 2016. 

Naša Nina trebala je ostati zapamćena po uspjehu pjesme 'Lighthouse', no kako se to nije dogodilo, ipak će ostati u sjećanju po najgoroj modnoj kombinaciji te godine. Ipak, Nina, najvažnije je da ti lijepo pjevaš i mi te uživamo slušati. 

Moje 3, Srbija, 2013.

'Moje 3' predstavile su Srbiju 2013. godine, a nije čudo da su se obožavatelji ovog natjecanja pitali jesu li ispale iz spota Katy Perry 'California Gurls' ili ih trebaju dobiti uz Happy Meal.

Možda vas zanima Ovako su kolege reagirale na Frankin nastup na Eurosongu Rubrika Stars Stars

Eldrine, Gruzija, 2011.

Predstavnica Gruzije Eldrine 2011. godine ciljala je svojom kombinacijom predstaviti gruzijsku kulturu, ali nešto je, izgleda, krenulo nizbrdo.  

Nonstop, Portugal, 2006.

Portugalke 'Nonstop' na Eurosongu 2006. godine su loša kopija spota Lady Marmalade i time su zaslužile vrh na listi najgore odjevenih.

Milan Stanković, Srbija, 2010.

Milan Stanković 2010. godine predstavljao je Srbiju na Eurosongu, a njegova modna kombinacija navela je publiku da se pita jesu li kojim slučajem završili u cirkusu. 

Verka Serduchka, Ukrajina, 2007.

Tko može zaboraviti Ukrajinca umjetničkog imena Verka Serduchka? Mi mamo samo jedno pitanje, koliko su metara aluminijske folije potrošili na ovaj nastup?

Guildo Horn, Njemačka, 1998.

Predstavnik Njemačke Guildo Horn 1998. godine na Eurosongu nam je vratio disco sedamdesete svojom odjevnom kombinacijom - nije ni čudo da je te godine osvojio naslov najgore odjevenog.

Slavko Kalezić, Crna Gora, 2017.

On ima sve u jednom: tajice, prozirnu majicu, suknju, dugu kosu ispletenu u pletenicu, a sve to skupa trebalo je predstaviti crnogorsku i japansku tradiciju, ali sumnjamo da su stari Japanci i Crnogorci meli pod svojom kosom. Slavko Kalezić, odnosno njegov tim, su se, čini se, baš potrudili osvojiti nagradu Barbara Dex!

 

Photo: YouTube

Komentari 0