Love&Sex

Znakovi koji ukazuju da je bolje da nisi u vezi

Mladi ili stari, svejedno je - kada ulazite u vezu, morate biti spremni.

Tip si osobe koja ne zna biti sama? Na neki način se ne snalaziš i smatraš da uvijek trebaš imati nekoga uza se? Za početak, ako želiš imati uspješnu i zdravu vezu, trebaš biti sretna sama sa sobom. Stalno ulaženje u nove veze bez neke velike pauze je možda upravo razlog zašto tvoje veze nisu dugotrajne i uspješne. Uzmi vrijeme za sebe, upoznaj se i uživaj.

Možda ti ovih 7 znakova pomognu:

 1. Uvijek se zaljubiš u pogrešne muškarce

Znaš da nije dobar i pretpostavljaš da će te zašto sigurno povrijediti, no ne možeš si pomoći i opet kreneš za njim.Tek kad nađeš nekoga, tko ti doista pristaje ćeš moći voditi pravu vezu.

2. Čvrsto se držiš Disney fantazija

Doći će princ u sjajnoj odori na bijelom konju. I nikada se nećete svađati, jer se to u Disney filmovima ne događa. Pa... moramo te razočarati: nema ljubavnih priča poput onih u Disney crtićima, na sreću! Inače bi sve žene bile u zabludi kako je veza jedna velika prekrasna bajka u kojoj je sve divno i krasno. No, za tako nešto potreban je trud i razumijevanje i neprestano ulaganje u nešto do čega ti je stalo.

3. Izbjegavaš sukobe

Čim dođe do jednog konflikta, ti pobjegneš. To sigurno ne pomaže vezi niti ju čini boljom. Naprotiv, međusobno razgovaranje o problemima i traženju zajedničkih rješenja, to je ključ jedne sretne i dugotrajne veze! Iskrenost i razgovor! Samo to!

4. Ne možeš biti sama

Kada shvatiš da ne možeš biti sama, nego samo u vezi, bila ona loša ili dobra, odmah to moraš promijeniti. Pokušaj upoznati i zavoljeti samu sebe i jednostavno uživaj u tom periodu. Samo ako iskreno voliš samu sebe, moći ćeš se prepustiti drugoj osobi i posvetiti se potpuno njoj.

5. Tražiš od partnera stvari koje ni sama ne možeš ispuniti

Želiš isklesanog modela, a sama izbjegavaš bilo kakve fizičke aktivnosti? Pa prvo počni graditi idealnu sebe prije nego što ideš u potragu za idealnim muškarcem.

via GIPHY

6. Ne radiš na kompromisima

Ne može biti uvijek onako kako ti želiš – pogotovo u jednoj vezi – morat ćeš raditi stvari koje ti neće biti po volji. I to je dobra stvar, jer nas život uči da ponekad trebamo raditi stvari koje ne volimo. To se zove odrastanje.

7. Previše ti je važno što drugi ljudi misle o tebi

Trebaš naučiti živjeti svoj život za sebe, a ne za druge. Budi sebi vjerna i sretna. Zvuči jednostavno? Pa i je! Bitno je što ti misliš, a ne drugi. Stavi se na prvo mjesto. Kad kad sebičnost nije loša stvar.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0