Love&Sex

Žene koje su rekle 'NE!' otkrivaju: Zašto sam odbila njegovu bračnu ponudu

  • Ako netko odbije bračnu ponudu, očito ima jako dobre razloge…ili?
  • Na 'Redditu' je nekoliko žena koje su to učinile otvorilo dušu
  • „Kad me je zaprosio, pred očima mi je sinula naša zajednička budućnost – i mrzila sam je

Iskreno: u pravilu muškarac mora biti prilično siguran kad ide nekoga zaprositi. Organizira romantičan spoj, kupi skupi prsten koji će se partnerici vjerojatno svidjeti, smisli srceparajuću ljubavnu izjavu te za sav trud očekuje oduševljeno „DA!“. Ili zaprosi dragu u naletu strasti – kad ga osjećaji spontano svladaju… U svakom slučaju, nitko ne očekuje odbijanje!  Usprkos tome neke žene odbiju svoje prosce – a zašto konkretno, podijelile su na „Redditu“. 

Zašto su neke žene odbile bračnu ponudu

1. Prosidba kao ultimatum

„Rekao mi je da će priznati svoju ljubav jedino ako se udam za njega. To mi je bio jasan signal upozorenja da se boji.“

2. Prosidba zbog želje za potomkom 

„Imala sam tek 16 godina i NISAM bila trudna. Zaprosio me i rekao da mogu završiti školu nakon što dobijemo dijete.“ 

3. Loš osjećaj 

„Imala sam osjećaj da ima problema s agresivnošću, a nisam se ni slagala s njegovom majkom s kojom si je nekako jako bio blizak. Kasnije je postao nasilni alkoholičar – nekoliko godina nakon što smo se rastali. Čak mi je ukrao nešto novaca kako bi dao svojoj majci za račune… To sam otkrila tek nekoliko mjeseci kasnije. U svakom slučaju riješila sam se tempirane bombe na vrijeme.“ 

4. Prebrzo 

„Taman sam završila školovanje i započela vezu s vojnikom kojeg sam znala iz školskih dana. Bili smo tri mjeseca u vezi, a on me zaprosio. Bio je drag i mogla sam si zamisliti budućnost s njim, ali nakon tri mjeseca veze mi je bilo prerano – premda smo se poznavali već dulje vrijeme. Rekla sam mu da nisam spremna, a on više nikada nije ni riječ prozborio sa mnom.“ 

Možda vas zanima Pronašli smo "it" komad sezone idealan za krizme, maturalne večeri i vjenčanja! Rubrika Moda Moda

5. Pogrešan trenutak 

„Bili smo pred prekidom kad me je odjednom zaprosio. Nekoliko godina smo imali probleme. Njegov glupavi prijatelj mu je savjetovao da me zaprosi i svi problemi će se riješiti – kao nekom čarolijom! Nakon mog obijanja smo se rastali i ja sam se odselila od njega. 

Međutim, kad nečeg odjednom više nemaš, naučiš to cijeniti, kaže se – a u našem slučaju se to pokazalo točnim. Mogli smo raščistiti naše nesuglasice. Vratila sam se k njemu i nakon dvije godine smo se vjenčali. Sada smo već 24 godine u braku, imamo dvije kćeri i sina". 

6. Različite ideje o životu 

„Kad me je zaprosio, pred očima mi je sinula naša zajednička budućnost – i mrzila sam je. Bio je dobar čovjek i voljela sam ga, ali željela sam druge stvari u životu. Bili smo nekoliko godina zajedno, ali prosidba me je iznenadila. Mislim da je to bio njegov pokušaj da spasi našu vezu.“ 

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • GroficaD

    Svakako obratite pažnju ako vam njegovi roditelji nešto kažu - za vlastitog sina. Ja sam iskusila kasnije da nisu lagali, da je zaista sociopata, manipulator., lažov, da mjenja žene bolje nego čarape. D pulig, Samobor - bježite od njega!!!!!!!