Love&Sex
Idealan odmor za različite vrste parova

Wellnes, putovanje ili odlazak u prirodu? Stručnjaci otkrivaju koji je idealan odmor za različite vrste parova

  • Doživjeti avanturu, pola dana se izležavati po krevetu ili lunjati ruku pod ruku po klubovima? 
  • Sve ovisi o tome kakav ste par, a stručnjaci znaju koji je odmor savršen za tebe i tvog dragog
  • Osim savjeta gdje ići, govore i kakav odmor zaobići u širokom luku ovisno o tipu kojem pripadate

Padobranstvo, iznajmljivanje kuće na osami, planinarenje, šetnje, kupovina, vožnja biciklom ili ljenčarenje uz bazen: svaki par ima različite želje i potrebe. A svakom paru odgovara drugačiji oblik odmora - barem u njihovoj trenutačnoj životnoj situaciji.
Stručnjaci za parove opisuju koja vrsta putovanja odgovara kojem paru - a koja ne.

Dnevni boravak na Kupi Možda vas zanima Dnevni boravak na Kupi - savršena lokacija za opuštanje i zabavu na rijeci, podno starog grada Ozlja Rubrika Life&style Life&style

1. Za iscrpljene: priroda

Lijepi doživljaji u prirodi s puno vježbanja i svježeg zraka osobito su prikladni za parove koji su pod stresom. Ali, takvo putovanje može učiniti i čuda za parove koji se bore s emocionalnim povredama. Mnogima je lakše međusobno razgovarati u prirodi nego u svakodnevnim situacijama, a sukobi ne eskaliraju tako lako.

Ni u kom slučaju: kada su rutina i dosada prevladavajuće iskustvo u vezi.

Idealni odmor za parove | Autor: Shutterstock Shutterstock

2. Za otuđene: wellness

Za parove kojima nedostaje bliskosti i nježnosti stručnjaci preporučuju wellness odmor. Wellness nudi prekrasan ambijent za opuštanje u kojem možeš ponovno pronaći samu sebe - a to je preduvjet za ponovni pronalazak druge osobe. Na taj se način može ponovno probuditi potreba za međusobnom bliskošću.

Ni u kom slučaju: u slučaju jakih svađa koje toliko zaokupljaju partnere da nije moguće čak ni „isključiti se“ i pronaći sebe.

Idealni odmor za parove | Autor: Shutterstock Shutterstock

Obavezno izbjegavati! Razlog br.1 zbog kojeg se polovina svih parova svađa na odmoru

3. Za ljubav: romantika

Romantika ovdje znači proživljavanje ekskluzivnosti veze. Treba priznati i jačati činjenicu da postoji jedna, najvažnija osoba u našem životu, koja nas neodoljivo privlači, kažu stručnjaci. Romantična putovanja pogodna su za parove čija ljubav tek započinje, ali i za parove kod kojih u vezi rastu otuđenost i samoća.

Ni u kom slučaju: ako postoje jaki sukobi. Budući da se ljubav ne može propisati, sve može krenuti i na gore.

Idealni odmor za parove | Autor: Shutterstock Shutterstock

Možda vas zanima Naše čitateljice testirale su nove beauty proizvode protiv pigmentacijskih mrlja. Evo koji su njihovi dojmovi Rubrika Beauty Beauty

4. Za one kojima je dosadno: metropole

Strani gradovi posjetitelje preplavljuju s dojmovima. To ima povezujući karakter, ali istovremeno djeluje diferencirajuće. Par ima priliku postati "tim" protiv nepoznatog okruženja te se potencira razmjena ideja i međusobna komunikacija s obzirom na brojne mogućnosti za slobodno vrijeme. Putovanje po velikim gradovima izuzetno je dobro za parove koji traže napetost ili kojima je u vezi dosadno.

Ni u kom slučaju: za parove koji se osjećaju iscrpljeno. Za njih je obilazak i upoznavanje novog grada dodatni teret.

Idealni odmor za parove | Autor: Shutterstock Shutterstock

5. Za dugogodišnje parove: avantura

Stvaranje novih iskustava i napuštanje utabanih putova djeluje stimulativno. Kad je riječ o pustolovnim putovanjima, nepoznati i izazovni su u prvom su planu. Parovi doživljavaju jedni druge na nov način. Oslobođeni dopamin stimulira privlačnost i može djelovati poput pojačivača postojećih osjećaja. Parovi koji su dugo zajedno često imaju koristi od istraživanja nepoznatoga.

Ni u kom slučaju: avanturistička putovanja manje se preporučuju za parove koji svoje razlike vide kao problem. 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • love

    after telling him about my situation he did everything humanly possible to see that my lover comes back to me, indeed after casting the spell my ex-lover came back to me less than 48 hours, my ex-lover came back begging ... prikaži još!