Life&style
Dnevni boravak na Kupi

Dnevni boravak na Kupi - savršena lokacija za opuštanje i zabavu na rijeci, podno starog grada Ozlja

  • Samo 45 minuta vožnje automobilom iz Zagreba i 20 minuta iz Karlovca, očekuje te prekrasno ljetno odredište - Dnevni boravak na Kupi
  • Cilj Dnevnog boravka na Kupi jest doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke
  • Stoga, ako tražiš inspiraciju gdje provesti vikend uz prirodne ljepote i ukusnu hranu, pronašla si savršeno mjesto jer Dnevni boravak na Kupi nudi upravo sve što ti treba

Dnevni boravak na rijeci manifestacija je koja uz bogatu gastronomsku ponudu i jedinstvene lokacije uz rijeku Kupu i Mrežnicu dovodi posjetitelje, ljubitelje mikro turističkih lokacija i raznolike ponude na obiteljska i prijateljska druženja. Manifestacija je započela Dnevnim boravakom na Mrežnici koji je bio hit destinacija Karlovačke županije, a nastavila se Dnevnim boravkom na Kupi, koji se smjestio na gradskom kupalištu Slava Raškaj u Ozlju, s ciljem vraćanja kupača na rijeku Kupu i organiziranja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle.

Obzirom da se lokacija smjestila samo 45 nadomak Zagreba, to ju čini savršenom za odmor van grada, ali i sigurnom obzirom na boravak na otvorenom.

Dnevni boravak na rijeci | Autor: Pr/Foodballerka Pr/Foodballerka Bogata gastronomska ponuda u kombinaciji sa atraktivnom lokacijom kupališta te raznolikim popratnim programom zasigurno su dobitna kombinacija.

Osim što se može pohvaliti prirodnim ljepotama, ova destinacija ima zavidnu kulturnu baštinu koju objedinjuje povijesni dvorac. Stari grad Ozalj, poznat je po Zrinskim i Frankopanima, a njegove zidine su bile i neolitička nastamba Lenđanske kulture koja potječe iz 3000. godine prije Krista, a u njemu su pronađeni i nalazi iz rimskog doba. Na vidikovcu Starog grada nudi se pogled na rijeku Kupu, ali i poznatu hidroelektranu Munjara.

"Posjetitelji u Dnevnom boravku na Kupi tijekom čitavog ljeta mogu očekivati brojne popratne programe; s jedne strane razni gastronomski programi, a s druge izvedbeni. Izvedbeni programi bit će dodatno usmjereni na djecu i obitelji (čitanje priča, dječje predstave, animacije za najmlađe, mađioničari i sl.), a s druge strane na mlade i stariju publiku kroz koncerte, večernji stand-up, filmske projekcije i druge programe, najavljuju organizatori. 

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA Zabava kroz koncerte, večernji stand-up, filmske projekcije i druge programe uz redovne izložbe u prostoru raznih umjetnika.

Gastronomska ponuda

Ova je manifestacija posebno zanimljiva i zbog svog gastronomskog aspekta. Ovogodišnji jelovnik Dnevnog boravka na Kupi donosi tradicionalna jela hrvatske kuhinje pripremljena na zanimljiv i moderan način. Na jelovniku se također mogu pronaći i razni omiljeni street food zalogaji, ukusni burgeri, mesni i veganski, jela s roštilja, bogata ponuda jela za klince...

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA Janjetinu ćeš moći grickati u uštipcima, teleći jezik u burgeru, bijeli papar u torti, a đumbir i špek u štrudli.

"Osim standardnog jelovnika, ove godine ćemo imati gastro vikende u kojima ćemo obilaziti različite regije Hrvatske i njihova specifična jela i okuse" najavljuju organizatori.

Dnevni boravak na rijeci | Autor: Pr/Foodballerka Pr/Foodballerka Dnevni boravak na Kupi u svojoj ponudi gostima nudi tradicionalna jela ozaljskog kraja pripremljena na nov, zanimljiv i moderan način.

Svakog vikenda će te u Dnevnom boravku na Kupi čekati bogati zabavni i gastronomski program. U petak 10. lipnja Damir Valent će od 19 sati predstaviti svoju knjigu Mrežnica u mom oku, u subotu 11. lipnja će u istom terminu zasvirati Jimmy Stanić, a u nedjelju 12. lipnja će od 15 sati Mak teatar priprema program za najmlađe.

Photo: Facebook/FURKA

Komentari 0