Love&Sex

Upoznala si muškarca koji ti se sviđa? Njegov glas otkriva sviđaš li se i ti njemu

  • Kad razgovaramo s nekim tko nam se sviđa, glas nam se mijenja
  • Obrati pažnju na to razgovara li s tobom možda dubljim glasom?
  • Da muškarac flertuje otkriti možeš i po drugim znakovima, ali glas ga sigurno odaje

Pogled govori više od 1000 riječi? Moguće. Ali, očito i glas također! Znanstvenici su otkrili da glas kad flertujemo s nekim mijenja dubinu odnosno varira i to ovisno o tome koliko nam je sugovornik atraktivan odnosno - traktivna. Naravno da tako već na prvom spoju možemo saznati sviđamo li mu se ili ne, ali to vrijedi i ako upoznamo novog kolegu, prijatelja naše frendice, susjeda...

Možda vas zanima 4 zavodničke taktike kojima nijedan muškarac ne može odoljeti Rubrika Love&Sex Love&Sex

Možemo to vidjeti i po drugim znakovima, ako pripazimo kako nas gleda, koja nam pitanja postavlja, kamo mu odluta pogled, ali ono na što osobito trebamo obratiti pažnju  jest kako s nama razgovara! Naime, njegov glas otkriva što misli o nama. 

via GIPHY

Duboki glas signalizira zanimanje 

U istraživanju Sveučilišta Sussex znanstvenici su analizirali ton glasa 30 ispitanika. Otkrili su da su muškarci i žene govorili dubljim glasom kad su smatrali sugovornika privlačnim. 

Možda vas zanima 5 pravila za uspješni flert porukama Rubrika Love&Sex Love&Sex

Možda se na prvi pogled čini iznenađujućim da i žene imaju dublji glas kad je nasuprot njih atraktivan muškarac. Međutim, voditelji istraživanja objašnjavaju da dublji glas asocira na intimnost te da „spuštanje glasa“ nesvjesno pokazuje seksualno zanimanje. Osim toga, duboki glas povezuje se s povjerenjem i kompetencijom – a oboje je poželjno (i muškarcima i ženama). 

via GIPHY

Iznenađujuće: ne igra jedino vlastiti interes važnu ulogu

Znanstvenici su ipak pronašli iznenađujuću razliku u spuštanju glasa među spolovima. Za istraživanje su postavili klasičnu situaciju „brzih spojeva“. Nakon svakog spajanja parova pitali su sudionike žele li opet vidjeti tu drugu osobu. 

Dok su žene govorile dubljim glasom jedino s flert-partnerom, odnosno s onima kojima su na dejtu dale prolaznu ocjenu odnosno „da“, muškarci su proizvodili dublje tonove i u razgovoru sa ženama za koje su rekli „ne“, ali su dobile "da" od većine drugih muškaraca. 

Možda vas zanima Najgluplji i najbolji savjeti za flertovanje za emancipirane žene Rubrika Love&Sex Love&Sex

Međutim, prije nego što netko zaključi kako se radi o natjecanju i konkurenciji: s flert-partnerima koji su dobili „da“, a od većine drugih sudionica „ne“, ispitanice su razgovarale uglavnom višim glasom. Čini se da je za oba spola važno kakav je općeniti dojam napravio netko na njih, ali također i na druge. Hm…

via GIPHY

Dakle, za sljedeći spoj nam ne preostaje ništa drugo nego stara dobra taktika: otvoriti oči i napeti uši te sakupljati indicije – a ako sumnjamo, trebamo poslušati svoj osjećaj. To je još uvijek pouzdanije od pravog tona glasa. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0