Love&Sex

Tetovaže prstena umjesto vjenčanog prstenja? Ovi parovi rekli su 'da' i izgleda sjajno

  • Vjenčano prstenje je oduvijek bilo važan simbol vječne ljubavi, a ta se tradicija zadržala do danas
  • Egipćani su bili prva civilizacija koja je koristila prstenje koje simboliziraja vječnost
  • Danas, neki se parovi odluče za drugačiju varijantu i umjesto vjenčanog prstenja odabiru odgovarajuće tetovaže

Vjenčani prsten nezaobilazni je element svake vjenčane svečanosti u mnogim kulturama. Još od drevnog Egipta prsten je intimni komad koji određena osoba nosi i samim time ima određeno značenje i simboliku. Okrugli oblik prstena predstavljao je harmoniju, ponovno rođenje i svemir, a vjerovalo se kako zatvoreni krug može zarobiti sve uroke i tako čovjeka štititi od nesreće. Egipćani su bili prva civilizacija koja je koristila prstenje u trenutku sklapanja braka upravo zato što u egipatskim hijeroglifima krug simbolizira vječnost. 

Možda vas zanima Muškarac se fantastično osvetio svojoj djevojci koja je bila u lovu na bogatog muža Rubrika Life&style Life&style

Žena 'pripada' onom muškarcu koji joj daruje prsten. U kršćanstvu svećenik blagoslivlja prstenje mladenaca koje će štiti brak muškarca i žene. Vjenčani prsten se nosi na prstenjaku, a najčešće su od zlata jer simboliziraju nešto plemenito i dragocjeno. Prstenje s dijamantima simbolizira brak kao čvrstu zajednicu. Također, prstenjak predstavlja našeg partnera.

Pronašli smo 14 najljepših tetovaža čije inspirativne poruke mijenjaju život na bolje

No, neki su se parovi odlučili za drugačiju varijantu prstena i umjesto tradicionalnog vjenčanog prstenja odabrali su odgovarajuće tetovaže. Neke u obliku prstena, a neka samo smještene na prstenjacima. Male i simbolične tetovaže danas su modernije no ikad. Zato sve više parova odabire ovu opciju, umjesto da nosi tradicionalni vjenčani ili zaručnički prsten. Može odražavati nekakvu tajnu poruku, a također je i trajna, tako da nikada ne moraju morati brinuti o gubitku prstena. Doduše, ne možemo ne primijetiti i da ovakav ne možemo baš lako skinuti ako stvari pođu po zlu...

 

Također, nošenje vjenčanog prstena (ili tetovaže) na lijevoj ruci ima simboličko značenje. Kineska legenda to objašnjava na sljedeći način: palci predstavljaju roditelje, kažiprsti braću i sestre, srednjak predstavlja nas same, četvrti prst predstavlja partnera, a mali prst djecu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cierra Raitz (@supersonic_cierra)

 

 

 

Kada se sklope ruke dlanom o dlan te se srednjaci sjedine i savinu dobijemo sljedeće: palčevi koji predstavljaju roditelje se razdvajaju jer roditelji ne bi trebali živjeti s vama vječno. Kažiprsti se isto odvajaju jer i braća i sestre odlaze, imaju svoje vlastite životne putove. Mali prsti se također razdvajaju jer djeca odrastaju i odlaze.

No, četvrti prsti se ne mogu razdvojiti. Razlog je taj što je par sudbinski vezan do zadnjeg dana života i zato se vjenčani prsten nosi baš na tom prstu.

Možda vas zanima Nevjerojatna životna priča: Ove sestre blizanke su se udale za braću blizance i čak su rodile u isto vrijeme! Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by C⚓️A gne (@hands.inked)

Photo: shutterstock

Komentari 0