Love&Sex
Treba li uvijek muškarac platiti račun na prvom spoju

Stručnjakinja za veze otkriva jedini slučaj kad žena treba platiti račun na prvom spoju

  • Općenito je nekako uvriježeno da bi muškarac trebao na prvom spoju platiti račun
  • Stručnjakinja za veze otkrila je u kojem bi to jednom jedinom slučaju žena trebala izvući novčanik na prvom dejtu
  • A kaže da bi čak i tada trebala platiti samo pola

Prvi spojevi mogu biti dovoljno neugodni i bez nepisanog bontona tko što plaća. Neki tradicionalisti vjeruju kako bi muškarac uvijek trebao platiti na prvom spoju kao čin viteštva i poštovanja. Drugi vjeruju da bi, kao čin ravnopravnosti, obje strane trebale platiti, to jest podijeliti račun. A neki žive po pravilu da osoba koja je inicirala spoj treba biti ona koja plaća - bez obzira na spol.

Međutim, voditeljica podcasta i savjetnica za veze Jana Hocking kaže da postoji samo jedna prilika u kojoj bi žene trebale otvoriti novčanike. Nakon što je prethodno izjavila da muškarci uvijek trebaju platiti kako bi bili „asertivni i muževni“, Hocking je otkrila na podcastu „Kinda Sorta Dating“ da postoji iznimka.

Novi dating trend: e, pa odsad na prvi spoj vodiš i najbolju prijateljicu

via GIPHY

U razgovoru s piscem Thomasom Mitchellom, Hocking je rekla: „Uvijek upadnem u nevolju kad kažem da bi muškarac trebao platiti račun na prvom spoju.“ Zatim je pojasnila: „Ispravila sam to, mislim da bi sada, ako je djevojka zamolila momka da izađu, trebali prepoloviti račun. Još uvijek mislim da djevojka ne bi trebala sve platiti.“

Međutim, unatoč svojim uvjerenjima, Hocking je ipak rekla da se uvijek nudila da se prepolovi račun na prvom spoju s dečkom - ne zato što to želi, nego više kao test za muškarca. „Ne mislim to uvijek, ali svejedno govorim: 'O ne, platit ćemo po pola...', a sve češće muškarci onda na to kažu 'OK!', a ja sam onda šokirana“, rekla je.

Prisjećajući se nedavnog skupog iskustva, Hocking je otkrila kako je ostala bez „100 dolara iz džepa“ jer se ponudila platiti pola u „doista skupom vinskom baru“.

Hm, ima li u ovome istine? "Ako tvoj muškarac samo gleda nogomet i ispija pivo - on nije čovjek za tebe"

via GIPHY

Njeni komentari dolaze nakon što je druga stručnjakinja za spojeve izjavila kako bi muškarci uvijek trebali platiti na prvom spoju.
Sa više od 680.000 sljedbenika na svojim računima na Tiktoku i Instagramu, @ Ask.Nelly je u videu ranije ovog mjeseca izjavila da „muškarci nikada ne bi smjeli dopustiti ženi da plati prvi spoj“.

Kada muškarac gubi zanimanje za vrijeme spoja Možda vas zanima 56 posto muškaraca gubi zanimanje ako naslute da je žena u potrazi za ovim... Rubrika Love&Sex Love&Sex

U videu Nelly - koja često koristi svoje račune na društvenim mrežama za dijeljenje savjeta o vezama i za muškarce i za žene - navodi: „Ako djevojku pozoveš van pa podijelite račun, to samo pokazuje da si škrt, nisi odgojen kako treba, nisi džentlmen ili nemaš dovoljno novaca – a pri tome mislim na to da si izveo djevojku na spoj koji si ne možeš priuštiti.“

Nelly dalje kaže: „Umjesto da se potrudiš namaknuti novac za finu večeru, bolje je da je odvedeš na piknik u parku.“

„Čak i najnaprednije djevojke koje inzistiraju da podijele račun s tobom kažu da im to ne smeta... smeta im!“

via GIPHY

„Ne zato jer si to ne mogu priuštiti, nego zato što nam to pokazuje tvoj karakter. Ako si djevojka i platila si račun na prvom spoju, on nije onaj pravi!“

Dakle, što ti misliš: tko bi trebao platiti račun na prvom spoju? 

Photo: Shutterstock

Komentari 0