Love&Sex

Što kad muškarac ne može postići vrhunac za vrijeme vaginalnog seksa? Postoji rješenje

  • Uzbuđen je, sve mu se to što se događa u krevetu sviđa, voli intimu s tobom, ali orgazam kroz obični seksualni odnos ne može doživjeti?
  • Možda te to zabrinjava, i sasvim razumijemo, ali postoji način koji može pomoći 
  • Najgore je zgražanje, čuđenje, nerazumijevanje ili čak odvratnost prema nečijim 'drugačijim' seksualnim potrebama 

 

Sve je više muškaraca koji su odrastali gledajući porniće i zbog toga, a i raznih drugih osobnih razloga, odlagali prave seksualne odnose s partnericom do koje im je stalo. Njihov seksualni život svodio se - na masturbaciju.  Čak je i velik broj muškaraca prokazanih u pokretu #metoo zlostavljao žene prisilivši ih da ih gledaju kako se samozadovoljavaju pred njima, od samog simbola tog pokreta, filmskog producenta Harveyja Weinsteina, do komičara Louisa C. K.-a. Kad muškarci opsjednuti pornografijom, čije se dugogodišnje seksualno iskustvo svodi na samozadovoljavanje, konačno pronađu partnericu i dovoljno se opuste za pravi odnos, one ih zapravo mogu dovesti do ejakulacije samo rukom, a ne oralnim ili vaginalnim seksom. Treba im vremena da se prilagode na to da budu opušteni i 'u trenutku' s nekom drugom osobom. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Jedan novi seks trend sve više uzima maha - je li grozan ili samo praktičan? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kako mu možeš pomoći?

Ukoliko si i ti među ženama koje su se susrele s takvim partnerom, moraš ga potaknuti da s tobom razgovara otvoreno, da ti doista kaže što mu je ugodno, a što ne, što ga plaši ili odbija u seksualnom odnosu, a što pomaže da doživi vrhunac.  Možda bi za početak bilo dobro da s tobom podijeli svoju tehniku masturbacije. Ako voli grube, žustre pokrete, sasvim je logično da mu vaginalni seks u početku neće biti dovoljan. No, bez obzira kako ćeš pokušati premostiti taj jaz između različitih fizičkih senzacija - između solo zadovoljavanja ili vaginalnog i oralnog - moraš pokazati puno nježnosti, razumijevanja, shvatiti da on zapravo tek uči što je seks udvoje, što znači voditi ljubav, za razliku od samozadovoljavanja. 
 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Samo bez iščuđavanja

Potrebno je da mu daš vremena i dovoljno podrške da mu se tijelo i um adaptiraju na nove okolnosti i da kao muškarac i ljubavnik stekne potrebno samopouzdanje. Seksualna edukacija je cjeloživotni projekt jer se kroz sve periode našeg života tijelo mijenja, a s time i seksualna želja, potrebe, znanje. Dobra komunikacija i tu je ključ. Najgore je zgražanje, čuđenje, nerazumijevanje ili čak odvratnost prema nečijim 'drugačijim' seksualnim potrebama. 

Možda vas zanima Paula Brečak ima 21 godinu i ljude podučava o seksu: seks igračke, analno, poligamija, ništa nije tabu Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0