Love&Sex

Što će muškarac prvo pogledati na tebi ako si ga zainteresirala?

  • Stražnjicu, usne ili grudi? Što msiliš? Što muškarci prvo gledaju na tebi ako ga zanimaš
  • Jedno istraživanje pokazalo je da postoji jednostavan način da otkriješ zanimaš li nekog muškarca (ili ne).
  • Priznajemo, ova tvrdnja nas pomalo iznenađuje, ali pogledaj sama…

Znanstvenici s Wellesley koledža i Sveučilišta Kansas zamolili su više od sto studenata da promatraju fotografije muškaraca i žena. Potom su trebali reći mogu li si zamisliti određenu osobu kao potencijalnog prijatelja ili smatraju kako bi s njom mogli ostvariti ljubavnu/seksualnu vezu. Znanstvenici su osobito pazili na sljedeće: pokrete očima. Naime, to bi trebalo otkriti kako ispitanici doživljavaju osobe na slikama

Možda vas zanima 5 razloga zašto muškarci ne žele ostarjeti uz savršene žene Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kamo prvo ide pogled? 

Rezultati ovog istraživanja pokazali su da muškarci koji gledaju ženu u lice – nemaju interesa za nju! Pazi sada: ako muškarac smatra ženu atraktivnom, najprije gleda grudi i bokove. Dečki, zar stvarno? Dakle, prema ovom istraživanju kontakt očima uopće nije važan?! 

Možda vas zanima Ovih 9 stvari žele svi muškarci od žene – ali nikad to neće tražiti naglas Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

Objašnjenje tog ponašanja 

Premda sve pomalo zvuči kao klišej, ne smijemo predbacivati muškarcima. Rezultati istraživanja odgovaraju evolucijskim istraživanjima – koja su pokazala da su i „pramuškarci“ prvenstveno obraćali pažnju na tijelo žene. Naime, muškarci žele provjeriti je li žena „pogodna za nastavak loze“, a to im govore tjelesni atributi. 

A imamo i nastavak ove priče. Radnja se sad već odvija u nešto intimnijoj atmosferu, kad ste ti i tvoj odabranik završili u vezi, braku ili barem u nekoj strastvenoj avanturi u krevetu. Pitanje glasi: Što muškarci prvo gledaju na goloj ženi?

Sigurno si ipak malo znatiželjna koji, zar ne? OK, i mi smo! Kako bismo utažile znatiželju, pronašle smo anketu u kojoj je sudjelovalo 12.000 muškaraca – odgovarali su na jedno pitanje: "Kamo najprije gledaju muškarci kad ugledaju golu ženu?“

Možda vas zanima Muškarci obožavaju ovaj dio ženskog tijela, a ne znaju zašto Rubrika Love&Sex Love&Sex

U anketi su sudjelovale i žene – pretpostavljajući kamo najprije bulje muškarci. Donosimo rezultate… Kamo najprije pogledaju muškarci kad ugledaju golu ženu? Na…grudi!  Da, opet grudi! Čak 51 posto žena pretpostavilo je da muškarci najprije gledaju grudi. I dobro su pretpostavile. Naime 45 posto muškaraca priznalo je da su grudi favorit. Međutim, to ne znači da muškarci povezuju tvoju privlačnost s tvojim grudima (male, velike, čvrste itd.). To znači da samo tamo gledaju – možda baš zato jer to prvo vide ako stojimo frontalno gole ispred njih. 

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Zox

    Zox

    To baš i nije istina, obična generalizacija, nisu svi muškarci isti. Na primjer, ja na curama najprije gledam lice, kosu i oči...ako me to ne privuče, ostalo me ne zanima. Ako mi se sviđa, onda ću prije pogledati noge, a ... prikaži još!