Love&Sex

Soft Ghosting: Novi dating-fenomen zbog kojeg će se mnogi naljutiti

  • Za Ghosting smo sve čule i, nažalost, neke od nas dobro su ga upoznale 
  • Soft Ghosting zvuči kao da je to mala sestra od Ghostinga
  • Premda na prvu loptu ne zvuči malo manje strašno, jednako je kukavički kao i Ghosting…

Breadcrumbing, Submarining, Peacocking, Slow-Fading, Zombieing – čini se da za svako moguće ponašanje kod izlaženja postoji neki pojam. Najnoviji fenomen u nizu je Soft Ghosting! 

Kukavičko ponašanje 

Pojam „Ghosting“ vjerojatno je poznat svima u „dating-svijetu“. naime, to je doista često prakticiran fenomen: npr. on jednostavno prestane odgovarati na poruke, odnosno nestane poput duha. Naravno, nema nikakvog objašnjena za to… 

via GIPHY

Što je to "Soft Ghosting" 

Sada se pojavio pojam "Soft Ghosting“. To je – kako se može pretpostaviti iz imena – malo blaži oblik, ali još uvijek kukavičko ponašanje osobe koja jednostavno ne želi staviti karte na stol. Za razliku od Ghostinga, ovdje posljednja reakcija sugovornika navodi na prekid komunikacije. To konkretno izgleda ovako: za vrijeme konverzacije ti dečko s kojim izlaziš pošalje poruku na koju više gotovo nikako ne možeš reagirati – na primjer: poruku završi sa „sviđa mi se“ ili jednostavno zalijepi „palac gore“. 

Možda vas zanima Kivin-metoda: zašto bi se žene mogle veseliti ovom rastućem seks trendu Rubrika Love&Sex Love&Sex

Dakle, Soft Ghosting ostavlja otvorena vrata ako on/ona želi u nekom trenutku ponovno uspostaviti kontakt. U krajnjoj liniji, nije izričito rečeno da ne postoji zanimanje (sigurno su ti poznate poruke poput: „Uh, šteta da smo prekinuli tada kontakt. Kako si? Što ima novoga kod tebe?“). Soft Ghoster se stavlja u pasivni položaj te bježi od odgovornosti. 

Možda vas zanima Novi seks trend kojem se, iznenađujuće, i muškarci sve više priklanjaju Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kako se ponašati sa Soft Ghostingom 

Fenomen se toliko proširio zato jer očito postoji jaaakooo puno očajnih osoba kojima se može dvaput napisati prva poruka. (Ne znamo odakle to dolazi, ali postoji i neko nepisano pravilo da se „tri dana nakon spoja ne treba javljati kako bi situacija bila napeta“.) Zapravo, ne postoji neko pravilo za takozvane dvostruke poruke. Dakle, ako imaš osjećaj da si premalo dobila od druge osobe, trebaš biti senzibilna i uzeti u obzir da je on možda trenutačno u nekom stresu i nije stigao ili mogao odgovoriti. Ali (!) – bilo bi sasvim OK potražiti malo jasnoće od njega… 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0