Life&style

Prikriveni znakovi da te "pasivno ghosta“

O fenomenu pod nazivom „ghosting“ već smo puno pisale i vjerujemo kako je svima poprilično poznat. Međutim, „pasivni ghosting“ je manje poznat – i još pokvareniji!

Tko je jednom bio žrtva ghostinga, zna koliko je grozan osjećaj kad te odjednom drugi ljudi – netko tko ti je jednom nešto značio – ignoriraju ili blokiraju. Kad ti netko ne odgovara na telefonske pozive, na poruke, te svaki pokušaj da dogovoriš sastanak pada u vodu. To je gorak osjećaj – ali ima jednu „prednost“. Naime, barem ti je jasno – kad prihvatiš činjenicu da te ignorira – da je veza okončana (na ružan način, ali je gotovo) i da je vrijeme za okretanje nove stranice u životu. Međutim, pojavio se novi fenomen – „pasivni ghosting“ – gdje su stvari nešto drugačije. Još je strašniji, nehumaniji, bolniji. Naime, kod pasivnog ghostinga ne dolazi do jasnog prekida. 

Možda vas zanima „Zašto sam ghostala najbolju prijateljicu i nisam požalila“ Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Getty Images Getty Images Ghoster se javlja povremeno, u „malim dozama“. To žrtvi daje osjećaj da je sve OK. I to traje neko vrijeme, jer ghoster nema namjeru uspostaviti vezu, a kamoli se susresti. To je osobiti način da se nekog „drži na toplom“ i to jedino zbog hranjenja vlastitog ega – nema tu nekih drugih skrivenih namjera. Prije ili kasnije će žrtva postati svjesna nelogičnog ponašanja ghostera te će početi sumnjati. On se javlja – to znači da ga zanima? Ali susret ili stvarna blizina ne dolazi u obzir – ali, možda jednom ipak dođe do toga? Žalostan odgovor je: nikada! 

via GIPHY

Doživiš li takvo što, budeš li ikada osjetila neugodan osjećaj iščekivanja, odmah ga direktno pitaj kakve su mu namjere – ako se nakon toga situacija promijeni, onda je sve OK. Međutim, ako opet počne muljati, ispričavati se, nalaziti razne izgovore – prekini kontakt s njim, jer takav način veze zahtijeva golemu količinu energije – a na kraju i tako ništa od svega toga.

Photo: Getty Images

Komentari 0