Love&Sex

Što je seks-jastuk i zašto je seks s njim ludo dobar?

Jesi li ikada čula za mali alat zvan „seks-jastuk“? Ne, to nije jastuk za „pod leđa“ s jastučnicom na kojoj je Liam Hemsworth…

Seks-jastuk je nešto potpuno drugačije – i postoji velika šansa da potpuno revolucionalizira tvoj seksualni život. 

Što je seks-jastuk?

Seks-jastuk je obično čvrsti „jastuk“ koji je zakrivljen, ali dolazi u različitim oblicima i veličinama, ovisno o željama. Kao što vjerojatno nagađaš, napravljen je za korištenje za vrijeme seksa, a postoji nekoliko glavnih razloga zašto ljudi posežu za njim. 

Veliki razlog je dublja penetracija, kaže seksualna terapeutkinja dr. Debra Laino. Staviš li seks-jastuk ispod bedara kako bi se podigla zdjelica, to omogućuje tvom partneru dublju penetraciju. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Penis tvog partnera „udara“ te na neugodan način? Jastuk može namjestiti zdjelicu na udobniji položaj, kaže dr. Laino. Ako se boriš s bolovima u donjem dijelu leđa, jastuk može prenijeti na sebe pritisak na to područje te učiniti seks ugodnijim. 

Možda vas zanima Ne, nije večer, ovo je najbolje doba dana za seks Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kako ga upotrebljavati? 

Premda seks-jastuk izgleda prilično jednostavno, možeš ga upotrebljavati na različite načine. Standardno je za vrijeme misionarskog položaja - stražnjica ti je na jastuku, a bokovi u zraku. Također možeš staviti jastuk ispod trbuha dok ti je stražnjica u zraku za vrijeme „psećeg položaja“ (tako se smanjuje pritisak na ruke). 

Međutim, jastuk nije samo za tebe – partner može jastukom poduprijeti svoju stražnjicu kako bi stvorio novi kut penetracije. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

OK, ali je nam uistinu potreban? 

E, to ovisi o tebi. Ako tvoj partner ima neke tjelesna ograničenja ili te zglobovi ruku bole nakon psećeg položaja, seks-jastuk je dobra investicija. Isto vrijedi ako tvoj partner ima mali penis ili želiš tek malo začiniti seks. 

Možda je najbolje da nabaviš jedan i vidiš hoće li ti se svidjeti. Prodaju se, primjerice na Amazonu gdje najpopularniji model košta 110 kuna, a reklamiraju pod sloganom "otkrij ludo dobar seks i dodaj iskru svojoj vezi". Nepovjerljva? Probaj s običnim povećim jastukom.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0