Love&Sex

S koje su oni planete: pročitaj urnebesne izjave muškaraca o ženskom reproduktivnom sustavu

  • Menstruacije, trudnoće, ženski orgazmi... Dobar dio muškaraca ne želi ni ulaziti u tu tematiku pa život provodi u neznanju o ženskom reproduktivnom sustavu
  • Upravo zato jedna je mama na pokrenula zabavnu raspravu o nasmješnijim zabludama muškaraca 
  • "Dobivaš menstruaciju samo zato što jedeš meso" i "Ženski orgazam 'zaključava' penis na sat vremena" su samo neke od njih

Muškarcima je vrlo lako ići kroz život s malo ili nimalo znanja o ženskom reproduktivnom zdravlju. Ako se pojedinci i potrude saznati bar osnove činjenice, nerijetko ih krivo interpretiraju. Sve to može biti simpatično i smiješno, ali zabrinjavajuće kad dolazi od strane medicinskog osoblja ili profesora u školi koji bi takve stvari trebao učiti druge. Upravo je na tu temu jedna mama započela urnebesnu raspravu na tweeteru kojoj se priključilo mnogo drugih žena, a s ciljem da se barem dobro nasmiju. 

Možda vas zanima Žene sve više ovako uklanjaju dlačice s nausnice i brade! Rubrika Life&style Life&style

 

Genève je prenijela jednu smiješnu situaciju koju je doživjela na zdravstvenom odgoju u srednjoj školi: "Nakon što je profesor pročitao na glas dio koji govori o ženskoj ovulaciji zapitao se: "Ne razumijem. Kako to da ona ne zna?", na što ga je učenica upitala: "Zna što? Točno vrijeme kada se ovulacija događa?" - "Pa da, zar neće osjetiti, znate, kad joj jajašce ispadne?"

"Meni je jedan muškarac rekao da menstruacije nisu prirodne i da ih dobivam zato što jedem meso". Zamisli!

Ostali zlatni tweetovi su bili o ženskim orgazmima, mitovima o djevičanstvu i trudnoći. "Meni je tata branio da nosim tampone jer je mislio da će me oni razdjevičiti i da ću izgledati kao da imam penis tamo dolje", napisala je jedna djevojka, na što se nadovezala druga: "Jedan muškarac mi je rekao da je trudnoća pozitivno iskustvo jer tada žene debljajući se imaju priliku dobiti grudi i tijelo kakvo su uvijek željele". Hm, ne znamo baš bi li se sve trudnice složile.

Jedna je žena podijelila osobnu priču: "Jednom je dečko imao glavobolju i ja sam mu ponudila tablete koje inače koristim protiv menstrualnih bolova. Zabrinuto me pitao: "Hoće li tableta znati gdje treba ići? Znaš, jer nemam vaginu". 

Možda vas zanima 11 razloga zašto tvoja menstruacija odjednom traje duže nego što si navikla Rubrika Life&style Life&style

"Moj bivši, koji je inače medicinski brat, mi je jednom rekao da su moje menstruacije toliko dugačke i bolne jer ne pijem dovoljno vode".  Nismo sigurne bi li se znanost potpuno složila s ovom tvrdnjom.

 "Jednom sam svom bivšem rekla da trebam tampon, a on me na to pitao mogu li zadržati menstruaciju dok ne dođemo doma. Mislio je da mi cure piškimo svoje menstruacije". Da bar.

Bilo je i simpatičnih izjava s obzirom na godine sugovornika na koje smo se dobro nasmijale. "Kad sam imala 15 godina, jedan mi je dečko rekao da ženski orgazam zatvara vaginu na sat vremena nakon čega se penis više ne može osloboditi iz nje, pa da je zato sigurnije da žene nemaju orgazam", na što se nadovezao idući komentar: "Kad sam imala 11 godina, a moj brat 14, jednom me zabrinuto pitao dobivamo li mi djevojke menstruacije i vikendom. Kad sam mu odgovorila potvrdno, tužno je odmahnuo glavom i rekao 'Žao mi je!' ". Zamisli da nam menstruacije ostavljaju slobodne vikende. San snova!

 

Photo: shutterstock

Komentari 0