Love&Sex

Pitale smo: prijateljstvo s povlasticama, da ili ne? I dobile zanimljive odgovore

Mišljenja mladih žena i muškaraca su podijeljena. Što misliš, tko je otvoreniji po pitanju ovakve vrste odnosa?

Odnos u kojem prijatelji dijele fizičku intimnost bez ikakvih obaveza i očekivanja tema je o kojoj se nerijetko raspravlja. I dok jedni smatraju kako je to skroz okej, drugima je takva vrsta odnosa nezamisliva. Upravo zato odlučile smo provjeriti što milenijalci misle tome. U nastavku pročitaj što su nam rekli:

LUKA SMINDEROVAC (23)

"Prijateljstvo s povlasticama? Zašto ne? Naravno pod pretpostavkom da ste oboje slobodni. Možda je pomalo riskantno ulaziti u taj odnos, ali s druge strane je uzbudljivo i daje poseban naboj. Zbog zajedničkog vremena koje provodite uživajući jedno u drugom postajete još prisniji, a nakon nekog vremena prijateljstvo može prerasti i u ljubav. No, ne treba zanemariti ni drugi mogući ishod u znaku razilaska. Prijateljstvo s povlasticama nikada nije samo to. Mislim da uvijek postoji i mala doza ljubomore i nešto više s barem jedne strane."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

KATARINA RIBIĆ (26)

"Ako se mene pita, prijateljstvo s povlasticama nije dobra stvar. Na početku je možda zabavno i uzbudljivo, no u većini slučajeva nema happy end. Najčešće se jedna strana zaljubi i želi više od tog odnosa pa iz svega izađe slomljenog srca. Ja nemam iskustva s takvim prijateljstvima, ali prema iskustvima mojih prijatelja još nitko nije bio izuzetak i nije bio sretan u takvom odnosu."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

MARKO BOŠNJAK (24)

"Seks bez sumnje spada u jednu vrstu čarolije. Kad bismo to poricali, udarali bismo po temeljnim postulatima fiziologije. Užitak koji pruža kockica čokolade eksponiran na 10-tu potenciju tek bi zagrebao površinu užitka u seksu pa kombinirati isti u nekom prijateljskom odnosu teoretski ne donosi nikakvu štetu. S vremenom doduše shvatimo da je to životinjsko 'nutra van ispraznije od  svih svjetskih ideologija, a kad jedno uključi emociju stvorit će se strašna praznina. Najčešće se baš samo to jedno želi nakon seksa držati za ruke, dok drugo želi što prije zahrkati."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Pitale smo cure i dečke je li zajednički račun u banci dokaz ljubavi Rubrika Love&Sex Love&Sex

MATEA ČANČAREVIĆ (25)

"Prijateljstvo s povlasticama nikako ne odobravam. Mislim da to ne može funkcionirati jer kad tad kliknu emocije pa se jedna strana  zaljubi i poželi nešto više od fizičke rutine. I tu nastaju problemi! Umjesto miješanja prijateljstva i seksa, smatram da je bolje pronaći osobu s kojom ćeš imati i voditi ljubav, a ujedno i najboljeg prijatelja. Ali tko voli, nek' izvoli!"

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

MATKO ĆURKOVIĆ (27)

"Nemam apsolutno ništa protiv toga. Smatram se osobom bez predrasuda i to mi je skroz okej. Svi smo mi ljudska bića s fizičkim i emocionalnim potrebama i kad se trebamo nadopuniti, zašto to ne napraviti s prijateljicom? Ali uvjet je da nitko nije u vezi jer bi mi to smetalo. Isto tako oboje moraju biti svjesni da postoji mogućnost da to preraste u neku lijepu stvar. O tome samo treba razgovarati i ne praviti taboo temu od toga, što cure još uvijek rade. Mislim da one o tome dosta razmišljaju, ali to ne žele priznati."

 | Autor:

Photo: miss7

Komentari 0