Love&Sex

Parovi koji piju zajedno, ostaju zajedno

Zato jer su pijani od ljubavi? Ili to uz pomoć alkohola postajemo? Kako bilo, nazdravi s dragim!

Već znamo za mnoge dobrobiti alkohola za zdravlje organizma. Naravno, ako se konzumira u umjerenoj količini, to ne treba ponavljati, zar ne? Osim toga alkohol umanjuje stres, može nam pomoći da lakše prebrodimo neke neugodne društvene situacije. Postoje čak i naznake da pomaže izgubiti kilograme, premda se ne bismo zakleli... Eto sad još jedne dobrobiti, najnovije otkrivene. Istraživači se zaklinju da alkohol može brak učiniti sretnijim, zdravijim i dugotrajnijim!

via GIPHY

U studiji objavjenoj u znanstvenom magazinu Journals of Gerontology: Psychology Sciences tvrdi se kako parovi koji zajedno pijuckaju duže ostaju zajedno. Agencija Reuters javila je kako su znanstvenici nakon istraživanja u kojem je sudjelovalo gotovo 3000 parova koji su u prosjeku u braku bili 33 godine dokazali kako oni koji piju zajedno imaju mnogo bolji odnos od onih u brakovima gdje pije samo jedan partner. Dakle, cilj bi trebao biti da ti i tvoja bolja polovica budete zajedno ne samo u dobru i zlu kao što ste si obećali nego i u pijanstvu i trezvenosti.

Možda vas zanima Koja si vrsta 'pijanice'? Navodno postoje 4 tipa... Rubrika Life&style Life&style

Štoviše, parovi gdje sav težak posao cuganja leži na jednome od njih su podložniji bračnim problemima - posebno ako je taj jedan koji pije žena dok suprug trijezan sjedi pokraj nje. Moramo, međutim, napomenuti da su se vrlo dobrim pokazali i oni brakovi u kojima nijedno od njih ne konzumira alkohol.

Možda onda ipak nije sve samo u alkoholu, zaključili su, već u tome da će brak biti kvalitetniji što više slobodnog vremena provodite u zajedničkim aktivnostima. Zato, golupčići, čaše gore!  | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0