Love&Sex

Ovih 8 tajni muškarci kriju od svojih supruga - ali imaju 4 legitimna razloga za to

  • Tajne koje muškarci čuvaju su šokantne, ali što je više iznenađujuće jesu razlozi zašto ih čuvaju
  • Loša vijest: muškarci lažu i čuvaju tajne od žena koje vole
  • Dobra vijest: ne rade to kako bi ti naudili

U stvari, to rade uglavnom zato što su ili nesigurni ili te pokušavaju zaštititi, tvrdi Abby Rodman, autorica knjige „Should You Marry Him?“. Ipak, mi smo napravile korak dalje i napravile mini istraživanje.

Pitale smo prave muškarce: "Što skrivate od žena koje volite?"

via GIPHY

Kada su u pitanju tajne koje muškarci kriju od supruga, odgovori su šokantni.

1. "Zaradio sam znatno manje novca od svoje posljednje dvije djevojke i imam tisuće kuna duga na kreditnoj kartici." -Marko, 28

2. "Ovo nije baš tajna, ali ja sam ćelav!" - Vedran, 31

3. "Prije sam bio više u formi nego što sam sada, ali trudim se to sakriti da ne ispadnem premekan." - Vlatko, 27

4. "Penis mi je malo nakrivljen, ali funkcionalan!" - Mario, 26

5. "Ranije sam izlazio s nekoliko manekenki. Ne sramim se, ali znam da bi moja djevojka počela sumnjati u sebe, a nema potrebe za tim." - Vedran, 34

6. "Sve moje ozbiljne veze bile su sa ženama, ali ja sam zapravo biseksualac." - Vilim, 38

7. "Mrzim svoj posao i želim se vratiti na fakultet, ali ne znam što bih želio raditi." - Bruno, 36

8. "Erektilna disfunkcija nuspojava je jednog od lijekova koje uzimam." - Danijel, 30

via GIPHY

Sad kad su si ovi dečki olakšali dušu, vrijeme je da razmisliš o tajnama koje muškarci čuvaju i što tvoj dragi sve može skrivati. Abby Rodman objašnjava kako muškarci različito pristupaju tajnama. 

1. Veća je vjerojatnost da će se muškarci osjećati nesigurno u vezi sa svojim financijama i karijerom.

Većina žena radi, a većina obitelji ima dvostruki dohodak. Ali, i dalje je veća vjerojatnost da će muškarci, za razliku od žena, izraziti zabrinutost zbog karijere i financija.

"Muškarci su odgajani u velikoj mjeri kako bi bili oni koji nabavljaju i skrbe", kaže Rodman. "Kad smatraju da to nije slučaj, nastaju nesigurnosti."

Ove nesigurnosti ne odnose se samo na njihovu vlastitu vrijednost, već i na vrijednost kao prijatelja, supruga ili oca. Muškarci se također češće definiraju isključivo svojim radom, što može biti osobito bolno u problematičnom gospodarstvu.

Možda vas zanima Muškarci po godišnjim dobima: koji je tip idealan za ljeto, a koji za jesen, zimu, proljeće Rubrika Love&Sex Love&Sex

2. Žene nisu jedine nesigurne u svoje tijelo.

Opsjednutost naše kulture savršenim izgledom - često po cijenu gladi, plastičnih operacija i napornih treninga - ne šteti samo ženama. Velik broj muškaraca izrazio je nesigurnost kad je riječ o izgledu, od težine do kose, pa čak i veličine i oblika najmuževnijih dijelova.

Smatraj to razlogom da kažeš svom muškarcu koliko je privlačan. Možda će mu trebati podsjetnik.

via GIPHY

3. Muškarci ponekad čuvaju tajne kako bi zaštitili svoju partnericu.

Skloni smo povezivanju tajne sa samozaštitom - skrivanju istine od partnera kako ne bi došlo do problema zbog lošeg ponašanja. Ali neki muškarci čuvaju tajne kako bi poštedjeli osjećaje svoje partnerice.

Jedan muškarac s kojim smo razgovarali, Vedran, zna da će se njegova djevojka osjećati nesigurno u vezi s izgledom ako otkrije da je njen dragi ranije bio u vezi s manekenkom. Vedranovo srce zvuči kao da je na pravom mjestu, ali njegova će djevojka to vjerojatno nekako saznati - i što onda?

"Budući da ne može promijeniti povijest svojih veza, njegov je zadatak u ovoj vezi napraviti sve kako bi se sadašnja partnerica osjećala što sigurnijom", kaže Rodman. "Kada dosadašnji odnosi utječu na sadašnje, imaš dva izbora: možeš raditi na nesigurnosti svog partnera s poštenjem i otvorenošću ili možeš prijeći na drugog partnera koji prihvaća tvoje prošle odluke. Ne možeš i ne bi trebala ostati s nekim tko ne može bez ikakvih problema prihvatiti te izbore kao tebe ili ako te kažnjava zbog toga što si napravila."

via GIPHY

4. Briga ne znači uvijek dijeljenje.

Kad muškarci ne otkriju sve svojim partnerima, nije uvijek riječ o nedostatku povjerenja ili ljubavi. To je pitanje rodnih normi. Moderni muškarci više su u kontaktu sa svojim osjećajima, ali mnogi se i dalje muče s time da su ranjivi. Ali, to je dostojna borba. Dijeljenje tajni, koliko god slične ili različite, pomažu partnerima da se zbliže. Dobra vijest: žene su opremljene za zadatak.

"Budući da žene svakodnevno prenose svoje najdublje misli i osjećaje prijateljima i voljenim osobama, kada netko otkriva tajnu, već su u načinu slušanja i prihvaćanja", kaže Rodman. Najlakši način da se tvoj partner otvori možda je da se ti prvo otvoriš.

Možda vas zanima Pogledaj kakvu intimnu frizuru muškarci najviše vole na ženama - nismo baš oduševljene Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0