Love&Sex

Ovih 10 stvari muškarci nikako ne smiju napraviti za Valentinovo - ali vjerojatno hoće

  • Valentinovo je sve bliže, a mnogi ga s nestrpljenjem iščekuju
  • Praznik ljubavi za puno je ljudi najljepši dan u godini
  • No, postoje i stvari koje će naše bolje polovice činiti, a zapravo ne bi trebali

Praznik ljubavi nam se bliži, a za mnoge je to samo još jedan običan dan, odnosno večer koju će provesti uz Netflix i večeru. Neki Valentinovo obožavaju, dok je za neke to dan ispunjen stresom, koji donosi očekivanja zaručničkih prstena, buketa ruža i velikih izjava ljubavi.

Iako za mnoge Valentinovo ne predstavlja ništa posebno, ipak postoje oni koji uživaju u dodatnoj dozi romantike i emocija. A za sve muškarce kojima je ovaj dan rezerviran za ljubav pripremili smo listu stvari koje nikako ne bi smjeli raditi. Da budemo iskrene, vjerojatno ovo neće pomoći pa će veći dio stvari s liste naši dragani i napraviti.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

1. Ne kupuj donje rublje

Kupovanje donjeg rublja za partnericu uvijek je zahtjevan zadatak. Ako kupiš nešto premalo, možda će misliti da želiš da smršave. Ako pak kupiš nešto preveliko, možda će smatrati da misliš da imaju višak kilograma? Boja također predstavlja težak izbor, ako se prije ne raspitaš za preferencije. Također sugerira da želiš da ih tvoja partnerica odjene odmah. Umjesto toga, pitaj ih što im se sviđa i par donjeg rublja kupite zajedno.

2. Ne kupuj cvijeće iz supermarketa

Uz takvo cvijeće možda ćeš proći jeftinije, ali će biti i znak malo uloženog truda. Umjesto toga, u cvjećarni se potrudi izabrati buket cvijeća koji te podsjeća na tvoju osobu ill naprosto složi svoj buket u koji ćeš unijeti emociju i pokazati da izvrsno znaš kakav buket će se svidjeti tvojoj dragoj.

3. Bez iznenadne prosidbe

Nitko zapravo nije obožavatelj velikih iznenađenja. Prosidba bez prethodnog razgovora ili upozorenja, pogotovo ako je na javnom mjestu, može se pretvoriti u stvarno “loše iznenađenje”. Naravno, uvijek se može dogoditi sretan završetak s pristankom na prosidbu, no bolje da ne riskiraš na taj način. Prije nego što kreneš s izvedbom plana, svakako razgovaraj s partnericom o toj mogućnosti. I osim ako jako vole pozornost i javna mjesta, privatna prosidba bolja je opcija. I to ipak na neki drugi dan.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

4. Ne pokušavaj kuhati doma

Pripremanje jela za svoju dragu lijepa je gesta – ako znaš kuhati. Za sve ostalo, tu su restorani ili dostave jela.
Umjesto da se satima mučiš pripremiti nešto što na kraju neće ni dobro ispasti, riješi se muke i naruči hranu. Tvoja partnerica će ti biti zahvalna.

5. Nemoj zaboraviti rezervirati restoran

Ako se želiš lijepo provesti i uživati u finoj večeri, nikako nemoj zaboraviti unaprijed rezervirati mjesto u restoranu. Rezervacija u zadnji čas sigurno neće biti moguća, pogotovo ako želiš večerati na nekom boljem mjestu.

Možda vas zanima Ključni trenuci u romantičnoj vezi Rubrika Love&Sex Love&Sex

6. Ne očekuj seks

Valentinovo uvijek dolazi s određenim nadama i očekivanjima. No, nakon fine večere, deserta i vina, mnogi će umjesto zavođenja radije izabrati dobru knjigu i otići na spavanje. Možda je bolja opcija da umjesto večere, imate manji obrok, čašu šampanjca i na spavanje krenete ranije. A ako se spontano zaiskri, sjajno! U suprotnom, nemoj forsirati. 

7. Ne započinji ozbiljne razgovore o vašoj vezi

“Problem” s romantikom je da uvijek potiče ozbiljne razgovore koji vode u fraze poput “o ovome nikad ne razgovaramo…” i “stvar je u tome”. Zatim odjednom sjedite u restoranu u kojem biste trebali slaviti ljubav i tužni ste zbog započete rasprave. Ako se želite doboro provesti i naravno uživate u društvu te osobe, takve razgovore uvijek možete ostaviti za neki drugi dan.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

8. Ne planiraj dupli spoj

Valentinovo bi uvijek trebalo biti rezervirano za tebe i tvoju dragu. Ne za organiziranu večer s društvom ili večeru s prijateljima. To su sve odlični načini na koje možete provesti ugodno vrijeme s prijateljima, ali na neki drugi dan. Valentino rezerviraj samo za vas dvoje.

9. Unaprijed izaberite film

Odlazak u kino uvijek je zabavan, a može biti i romantičan. No, može krenuti i u krivom smjeru ako ipak odlučite ostati doma i gledati film na Netflixu, ali se ne možete odlučiti koji. Najbolje je stoga dogovoriti se unaprijed ili rezervirati mjesta u kinu!

10. Nemoj pokloniti “smiješnu” čestitku ili dar

Kupovanje poklona koji te podsjetio na nešto smiješno što tvoj partner radi, moglo bi ti se obiti o glavu ako oni ne shvate da se “samo šališ”. Potrudi se smisliti lijep i romantičan poklon kojim ćeš svojoj boljoj polovici pokazati da ti je stalo do nje.

Možda vas zanima Tri kulinarske ideje za romantičnu francusku večeru - iznenadi dragog (ili sebe) za Valentinovo Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0