Love&Sex

Ovaj neobičan test s gledanjem pornića može predvidjeti je li muškarac spreman postati otac

  • Muškarac može reći da se želi skrasiti i imati obitelj, a to je često zapravo posljednja stvar koju želi učiniti
  • Istina, ljudi mogu ponekad lagati i sebi i drugima
  • Međutim, naša tijela ne mogu lagati i upravo to čini povezanost uma i tijela toliko snažnom

I znanost je pronašla novi način da predvidi je li muškarac doista spreman biti otac, ali to se ne otkriva iz razgovora s njima; kvaka je u tome kako fiziološki reagiraju na porniće.

Prema novom istraživanju objavljenom u časopisu „Psychological Science“, mladići koji su prijavili veće zanimanje za bebe pokazali su manji porast reakcija na seksualno eksplicitni materijal od muškaraca koje bebe nisu toliko zanimale.

"Naša otkrića pokazuju da postoji snažna povezanost duha i tijela: voljeti ili ne voljeti bebe povezano je s načinom na koji tijelo muškarca - konkretno, njegov testosteron - reagira na seksualne podražaje", objasnio je Dario Maestripieri, vodeći znanstvenik na ovom istraživanju. "Ovi rezultati sugeriraju da se i prije nego što mladići donose stvarne odluke o braku i djeci, mogu razlikovati pojedinci koji su više orijentirani na očinstvo i oni koji su manje orijentirani na očinstvo."

via GIPHY

Evolucijska teorija tvrdi da postoji kompromis između čovjekove sposobnosti da uloži svoju energiju u parenje i njegove sposobnosti da ulaže u roditeljstvo. Znanstvenici nagađaju da testosteron, primarni spolni hormon u muškaraca, može biti fiziološki mehanizam koji podržava ovaj pomak.

Možda vas zanima Ova tri horoskopska znaka najbolji su očevi, njima će njihova djeca uvijek biti na prvom mjestu Rubrika Life&style Life&style

Ako je to istina, muškarci s jakom motivacijom za proizvodnju potomstva imaju sporu životno-povijesnu strategiju i pokazali bi manje testosteronske reakcije na rekreativni seks od muškaraca koji su više zainteresirani za sudjelovanje u mnogim seksualnim susretima ili brzu životno-povijesnu strategiju. Istraživanje je obuhvatilo 100 mladih, heteroseksualnih muškaraca (većinom studenata).

Nitko od sudionika nije imao djece.

Prvo su muškarci ispunili upitnik koji je mjerio njihov interes za bebe i kako će oni reagirati na bebe u različitim situacijama. Zatim su od njih tražili da upotpune istraživanje sa 20 stavki izjavom poput: "Moram biti usko vezan za nekoga prije nego što se ugodno seksam s njima" i "Često dobivam emocionalnu podršku i praktičnu pomoć od moje krvne rodbine", za koje su ocijenili razinu svog slaganja.

via GIPHY

Nakon odgovora na pitanja, sudionici su dali uzorak sline (koji će se koristiti kao kontrola) i ostali su sami u sobi gledati 12-minutni seksualno eksplicitni film. Uzet je uzorak sline kad je film završio, a zatim ponovno 10 minuta kasnije. Rezultati su pokazali da muškarci koji su bili više zainteresirani za bebe skloni su relativno manjim porastima testosterona kao odgovor na erotski film.

Znanstvenici su istakli da na tu povezanost nije utjecao status odnosa subjekta. Također nije bilo dokaza o povezanosti između kontrolne razine testosterona i zanimanja za bebe, što ukazuje da krajnji rezultati nisu uglavnom bili povezani s funkcijom testosterona, već su bili specifični za reakciju na seksualne podražaje.

Možda vas zanima Kakav otac, takav sin! Sličnost Gordona Ramsaya i njegovog jednogodišnjeg sina raspametila fanove Rubrika Stars Stars

"Mladići koji ne vole bebe toliko su fiziološki uzbuđeni vizualnim seksualnim stimulansima; to ima smisla iz životno- povijesne perspektive", rekao je Maestripieri. "Ti muškarci" žive na brzoj traci ". Privlače ih i uzbuđuju novi seksualni partneri i spremni su iskoristiti nove seksualne mogućnosti kada se predstave.

Suprotno tome, mladići koji više vole bebe manje su seksualno uzbuđeni novim seksualnim podražajima, ali vjerojatno više uživaju u seksu u kontekstu stabilnih monogamnih veza."

Na kraju, kad je riječ o seksualnosti, rađanju djece i roditeljstvu, tijelo ima svoj način izražavanja svojih želja.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0