Love&Sex
Pogreške na WhatsAppu odbijaju muškarce

Ova nepažnja kod dopisivanja preko WhatsAppa mogla bi ostaviti krivi dojam kod muškarca

  • Tvoja simpatija ti ne odgovara na poruke ili barem ne toliko često kako bi ti željela
  • Možda si kod njega ostavila krivi dojam svojom nepažnjom
  • Otkrit ćemo ti što bi to moglo biti 

Društvene mreže često su blagoslov i prokletstvo u isto vrijeme. Osobito kada je u pitanju ljubavni život. Na brzinu možemo poslati neku fotku ili kratku poruku na WhatsAppu kako bismo održali vezu - društvene mreže nam to omogućuju!

Ali, budući da je Internet toliko brz, često se za vrijeme chatanja zaboravi na pravopis. A to ima posljedice: prema rezultatima nizozemskog istražvanja Sveučilišta Tilburg, česte greške u tipkanju mogu doslovno odbiti potencijalnog partnera.

via GIPHY

Istraživanje je pokazalo sljedeće: pravopisne pogreške čine ljude neprivlačnima

Za potrebe istraživanja je više od 800 sudionika tipkalo poruke sa i bez pogrešaka u tipkanju. Kako ih ne bi ometali vanjski utjecaji, znanstvenici su im pokazali fotografije lažnih profila koji nisu bili ni posebno privlačni, a niti baš neprivlačni za dotične poruke. Na ovaj način moglo se isključiti da su sudionici ocjenjivali profile prema svojim željama.

WhatsApp unaprijedio je neke od svojih opcija Možda vas zanima WhatsApp uvodi novu opciju koja će se svidjeti svima koji žele privatnost, hoćeš li je koristiti? Rubrika Life&style Life&style

U prosjeku su bolje ocijenjeni oni ispitanici koji nisu napravili pogreške pri upisivanju tekstualnih poruka. Čak su i netočna velika i mala slova izazvala nezainteresiranost kandidata. Razlog: takve pogreške ostavljaju dojam da se netko ne koncentrira i ne zanima ga razgovor. 

via GIPHY

I to nije sve. Ako odgovarajuće pogreške pri tipkanju nisu ispravljene, sudionici istraživanja su čak ocijenili osobu kao nespretnu ili neobrazovanu. A opcija automatskog ispravljanja često zna izazvati još veću katastrofu u tipkanju poruka. Stoga se ipak potrebno samo malo više potruditi kako bi ostavila savršen dojam u dopisivanju. 

Možda vas zanima WhatsApp će automatski brisati poruke nakon 24 sata, evo što moraš znati o novoj opciji Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0