Love&Sex

Odsad ćeš moći prepoznati preljubnika prema njegovom licu

  • Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da se muškarce koji varaju može otkriti prema crtama lica
  • Ispitanici su smatrali da su muškarci s muževnijim crtama lica nevjerni - i bili su u pravu
  • Žene rjeđe priznaju prevaru od muškaraca pa je teže provesti istraživanje s jasnim rezultatima

Može li se muljatore doista prepoznati po njihovom licu? Ako se to pita voditelje novog istraživanja, odgovor je jasan: „DA!“ Ispitivanje je objavljeno u „Royal Society Open Science Journal“ te se bazira na mišljenju 700 sudionika koje su zamolili da ocijene portrete muškaraca i žena. 

Trebalo je obratiti pažnju na najrazličitije crte lica te boju kože i kose. Ispitanici su trebali ocijeniti „vjerojatnost za prevaru“ svake osobe sa fotografije od 1 do 10 - čisto prema vlastitom osjećaju. Fotografirane osobe su prije ispitivanja trebale navesti jesu li ikada prevarile partnera ili nisu. 

via GIPHY

Evo kako izgledaju muškarci koji varaju partnerice 

Nakon pregleda rezultata su stručnjaci zaključili da muškarce s mekim crtama lica smatraju manje nevjernima od muškaraca s vrlo muževnim crtama lica. U to se ubrajaju, između ostaloga, istaknuta čeljust, guste obrve, uske usne i markantna brada. I baš su muškarci s tim crtama lica priznali da su već (barem) jednom prevarili partnericu. 

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style

Naravno da to ne znači da su svi muškarci s muževnim licima nevjerni. A kakva je situacija kod žena? Znanstvenici tu nisu mogli jasno zaključiti postoji li veza između izgleda i nevjere. Doktorica Kristen Knowles – evolucijska psihologinja sa Sveučilišta Queen Margaret u Edinburgu – nije sudjelovala u istraživanju, ali je dala sljedeće objašnjenje za to: „Razlog zašto su se vidjeli jasni rezultati samo kod muškaraca je njihova iskrenost kad je tema (ne)vjernost. Žene rjeđe priznaju da su već jednom prevarile partnera, zbog čega su rezultati kod žena vjerojatno pogrešni.“ 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0