Love&Sex

Nije pametno probleme u vezi rješavati seksom - osim ako se ne radi o ovih 5 stvari

  • U svakoj vezi ima uspona i padova, dobrih i loših vremena 
  • Seks nije rješenje? Pa, ne bismo se baš uvijek složile…
  • Kod ovih problema u vezi čak i jako dobro! 

U svakoj vezi parovi prolaze kroz različite faze – neke su lijepe i lagane, a neke pak izazovnije. A neke probleme najbolje je riješiti u dvoje. I to s pomoću najljepše stvari na svijetu: sa seksom! 

1. Ne provodite dovoljno vremena zajedno 

U stresnoj svakodnevici može biti teško pronaći dovoljno zajedničkog vremena. Često nemamo volje nakon napornog radnog dana još negdje izaći. Međutim, možeš povremeno organizirati spoj u dvoje – kod kuće. Nemoj planirati ništa konkretno za to. Budi svoja i gledaj kako će se stvari dobro odvijati za vrijeme romantične večere. 

2. Nemaš volje za seksom 

S ovim problemom suočavaju se uglavnom svi koji su u dugotrajnoj vezi. Prije nego dođe do toga da uopće više ne želite seks, trebaš postati aktivna. Često je problem pitanje inicijative. Kaže se da se apetiti probude za vrijeme jela. Tako je i kod seksa. Prije nego ti i tvoj partner izgubite zanimanje za seks, potrudite se i dajte si poticaj! Ako počnete razmjenjivati nježnosti, jedno vodi prema drugome… 

3. Ne razgovarate više 

U mnogim vezama u nekom trenutku dođe do šutnje. OK, priča se o svakodnevnim stvarima, ali ne više o svojim osjećajima. A to je opasno – ako se ne prepoznaju te razjasne problemi. Ako primijetiš da se u vašoj vezi priča, ali ne razgovara, seks može pomoći. Rijetko je nešto otvorenije i iskrenije od seksa – a i razgovora nakon seksa. 

Možda vas zanima Ovo je, kažu ljudi, najteži seksualni položaj od svih – sad je pravo vrijeme da ga uvježbaš! Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Seks je dosadan 

Zvuči paradoksalno da se taj problem treba riješiti seksom, ali to je jedini način. Razgovaraj s partnerom o tome što želiš u krevetu i slušaj njegove želje. Isprobajte neke nove seksualne položaje. Ako ste oboje otvoreni, onda je apsolutno moguće da se vrati veselje u krevet. 

5. Posvađali ste se 

Pomirbeni seks je jednostavno sjajan: nakupljeni osjećaji iz svađe pobrinut će se da seksualni doživljaj bude fenomenalan. Dakle, prije nego se totalno posvađate i prestanete komunicirati, radije otiđite među plahte. Osim što će seks biti dobar, sjetit ćete se da imate povjerenja jedno u drugo. A nakon seksa, kao što smo već spomenule, bolje se razgovara. 

Važno: seks može pomoći u ovim situacijama. Međutim, moraš točno imati na umu što je srž problema te pokušati ubuduće riješiti problem izvan kreveta. 

Možda vas zanima 3 poze za seks koje muškarcima strašno idu na živce Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0