Love&Sex

Najbolji seks nas čeka s OVOLIKO godina

I vjerojatno to nisu godine koje ti padaju na pamet...

Jesi li se ikada zapitala hoće li tvoj seksualni život postati bolji? I ne računamo odgovore tipa "kad nađem frajera", "kad nađem ljubavnika" i slične. Ako imaš sreće poboljšat će se u nekim određenim godinama. Zapravo, znanstvenici se kunu da su točno odredili dob kad će ti se počet događati najbolji seks u životu.

via GIPHY

No do tada ne trebaš sjediti prekriženih ruku. Ni nogu. Vježbanje, drage naše, vježbanje je ključ. A ponavljanje majka mudrosti, govorili su nam to još u školi makar nisu mislili baš na seks. Naime čudotvorna preobrazba se ne događa preko noći ni sama od sebe. Ima to najviše veze s nama, našim sazrijevanjem, većim samopouzdanje, upoznavanjem vlastitta tijela, seksualnim oslobađanjem i spoznajom u čemu uživamo a u čemu ne. A kad se sve to zbude, poklope se zvijezde, nije onda teško to prenijeti ni partneru i - eto zvjezdanog seksa. 

via GIPHY

No, vratimo se znanstvenicima. Istraživanje je provedeno na inicijativu Natural Cyclesa, jedine aplikacije certificirane za kontracepciju. Oni su s 2600 žena popričali o njihovu seksualnom životu, a ispitanice su podijelili prema dobi u tri kategorije: 23 godine ili mlađe, 24 do 35 godina, 36 godina i više od toga. 

Možda vas zanima Ove fotke prikazuju žene prije, tijekom i nakon orgazma Rubrika Love&Sex Love&Sex

Svakoj su grupi postavljana pitanja tipa: koliko privlačno se osjećaš, koliko često imaš orgazam, koliko su intenzivni tvoji orgazmi, koliko često vodiš ljubav? Pokazalo se da se najstarija grupa osjeća najatraktivnije, uživa u najjačim orgazmima i najredovitije vodi ljubav. U žemu je tajna? Očito u samopouzdanju. Grupa u kasnim tridesetima i starija, otkriveno je, najbolje se osjeća u svojoj koži, čak za 10 posto bolje od grupe srednje dobi koja ima najmanje samopuzdanja vezano uz svoj izgled. Žene od 23 i mlađe po tome su u sredini, no najlošiji su "rezultat" postigle u učestalosti orgazama. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Pokazalo se da starije žene i češće uživaju u seksu - 86 posto ih je izjavilo da su u proteklih mjesec dana imale zadovoljavajući seks (u usporedbi s 76 posto njih iz srednje starosne skupine), a na temu orgazama postigle su pobjedničkih 60 posto izjavivši da često uživaju u vrlo intenzivnim orgazmima.

Zaključak? Čarobna brojka je 36 (pa naviše).

Možda vas zanima Istraživanje: Ovaj tip muškarca najbolje zadovolji ženu u krevetu Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0