Love&Sex

Istraživanje: Ovaj tip muškarca najbolje zadovolji ženu u krevetu

  • Znanstvenici su ispitivali žene o njihovom seksualnom životu, pa su otkrili koji tip muškarca nas najviše oduševljava u seksu
  • Ako misliš da se radi o frajeru s tijelom Apolona i licem Davida Gandyja, nisi na dobrom putu
  • Dapače, izgled muškarca i žensko seksualno zadovoljstvo i nisu baš u direktnoj vezi

U istraživanju Sveučilišta Queensland sudjelovalo je 100 žena, a morale su odgovarati na brojna pitanja o njihovom dotadašnjem seksualnom životu. Cilj istraživanja bio je otkriti koji to muškarci u očima žena imaju najbolje kvalitete za ljubavnika. Znanstvenici su također željeli saznati s kojim tipom ljubavnika su ispitanice najlakše doživljavale orgazme – a s kojim ne. 

 

Rezultati istraživanja

Iz dobivenih odgovora može se vidjeti da duhoviti, kreativni, dragi i vjerni muškarci imaju najbolje kvalitete kao ljubavnici. Takvim je frajerima zanimljivo i važno da znaju najbolji način kako dovesti ženu do vrhunca. Osim toga, otvoreniji su razgovor – pa i o seksu i preferencijama – te se više trude oko predigre. 
Znaš li što je još ženama bilo jako bitno? Da muškarac fino miriše… 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

A za brak? 

Zanimljivo, ove osobine izgleda pripadaju i idealnom mužu - najnovije istraživanje provedeno među belgijskim znanstvenicima pokazalo je koje osobine mora imati muškarac da bi bio privlačan ženi i da bi ga smatrale dobrim kandidatom za brak. U istraživanju je sudjelovalo 87 heteroseksualnih studentica prema kojima su najprivlačniji muškarci oni kojima je obitelj važnija od posla i karijere. 

 

Prema njihovom mišljenju, obiteljski tip muškarca bolji je za brak jer će biti podrška obitelji, bolji suprug i bolji otac djeci i više će se uključivati u svakodnevni obiteljski život. Osim toga, njihov idealan muškarac mora biti druželjubiv, a poželjno je da pomaže starijim osobama, otvara vrata ženi, ponese joj neku tešku stvar i tako joj do znanja da brine o njoj i da je pažljiv. 

Da izgled nije ključni faktor kod odabira partnera, pokazala je i nedavno objavljena studija u časopisu Psychological Science. Naime, prema toj studiji muškarci prosječnog fizičkog izgleda i zavidne razine samopouzdanja poželjniji su kod ženskog spola nego oni s višom razinom fizičke privlačnosti.  Rezultati istraživanja pokazali su i da muškarci koji nisu previše opterećeni svojim fizičkim izgledom odgajaju samouvjereniju djecu.

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez

Komentari 0