Love&Sex

Na ovaj način ćeš dugoročno održat vezu živom

Jedan od najvećih i najdetaljnijih istraživanja o vezama na svijetu potvrđuje da početno uzbuđenje u novoj vezi nije nužno kratkog trajanja. Uz malo kreativnosti i ovih šest jednostavnih stvari, požude i strasti neće nedostajti tijekom veze.

Sasvim normalna nam je činjenica: Ono što je novo, automatski je uzbudljivo. Naravno, dok ne dođe do trenutka kada osobu bolje upoznaš i svakodnevni život ne počne. Tako je vjerojatno i neizbježno što se tiče sexa i strasti u vezi. No, jedno od najvećih istraživanja po tom pitanju tvrdi da je to sasvim drugačije.

Za što preciznije istraživanje („ What Keeps Passion Alive“ u časopisu Journal of Sex Research) , istraživao se seksualni život 39.000 (!) žena i muškaraca koji su dugoročno u vezi kako bi se otkrila tajna dugoročne požude i strasti tijekom odnosa. Ono dobro i izvanredno u ovom istraživanju je činjenica da se nije radilo samo s pitanjima da/ne odgovora već su bila postavljena i detaljna pitanja o sexu, pozama, količini, korištenju seksualnih igračaka, erotskom donjem rublju i sl.

 | Autor: 50 shades darker 50 shades darker

Rezultati istraživanja, kao što se i očekivalo,pokazali su da se većina parova (83%) nakon početne faze veze, koja se smatra oko šest mjeseci, žalila na seksualnu želju i strast. Samo polovica ispitanika tvrdi da se i nakon tri godine veze osjećaju još uvijek seksualno zadovoljeno. 41% muškaraca i 27% žena je znači nakon negdje tri godine veze doživjelo veliki kraj seksualne strasti.

Ali, što čini druga polovica parova, koji su i nakon nekoliko godina veze, održali svoju požudu?

Istraživanje otkriva: Ovih 6 stvari čine parove dugoročno sretnima u krevetu:

1. Sretni parovi pridaju veliku važnost nježnostima tijekom seksa. Umjesto samog seksa na brzaka, koriste lijepe riječi, intenzivne poljupce, strastvene dodire i maženje nakon.

 | Autor: 50 shades darker 50 shades darker

2. Zadovoljni parovi priznaju kako čestu imaju oralni sex – uz jednako dobivanje i pružanje.

3. Fantazije su raspravljene i testirane. Nove poze, vruće masaže, pa čak i analni sex – kreativnosti nema kraja, kada je riječ o dobrom sexu.

4. Zabava tijekom sexa je obvezna. Zajedničko glupiranje i smijeh tijekom vođenja ljubavi opušta te do kraja i pruža ti osjećaj povjerenja i sreće povrh svega.

5. Prema anketi, dogovoreni dejtovi za seks su najčešće ispoštovani. Osim toga, parovi se posebno pripreme za taj događaj: brinu se o mjestu, romantici, donjem rublju i seksualnim igračkama. Tako je dejt još uzbudljiviji i iščekivaniji.

6. Zadovoljni parovi, istotako, često kao i u svakodnevnim situacijama tako i za vrijeme seksa, govore jedan drugome „volim te“.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0