Love&Sex

Na ovaj ćeš način spriječiti prevaru u vezi

Kada dođe do prevare u vezi, ona najčešće bude razorena do temelja. Sve što se ulagalo godinama odjednom postane bezvrijedno. Zato imamo 7 savjeta kako vezu održati stabilnom i dugotrajnom

Iako istraživanja pokazuju da sve veći broj ljudi vara svoje partnere, to ne vrijedi samo za muškarce, jer žene također postaju sve gore po tom pitanju. No, postoje načini kojima se takve situacije mogu izbjeći.

1.    Prepoznaj potrebe partnera i respekt

Osim vlastitih potreba jako je bitno prepoznati želje svoga partnera i obratiti im pozornost. Kako se potrebe u vezi tijekom vremena mijenjaju, treba se uvijek na novo prepustiti i pokušati pronaći nove načine kako zadovoljiti partnera, uvažavati njegove želje. To je jedini način kako spriječiti frustraciju i osjećaj samoće, koja u najgorem slučaju donosi odvojenost od partnera, bila ona fizičkog ili emocionalnog karaktera koja dovodi do nevjere. 

2.    Prepoznaj mogućnost prevare

Niti jedan odnos nije siguran od prevare. Prepoznati upravo tu mogućnost od potencijalne prevare, prvi je korak popravljanja odnosa, truda oko partnera. U vezi uvijek treba biti mjesta za pogreške, što uključuje i prevare.

3.    Definiraj pravila u vezi

Svaka veza ima svoja pravila i to je dobra stvar. Zajedno s partnerom definiraj granice u vezi i pokušaj imati partnerski odnos te ćeš tako spriječiti neočekivana razočarenja i stvoriti osnovu za međusobno povjerenje. To uključuje i definiranje samog odnosa i otvorenost prema alternativnim oblicima veze. Ono što je najvažnije je da si uvijek iskrena sa sobom i sa svojim partnerom, respektiraj njegove želje, otvoreno komunicirajte i poštivajte se.

4.    Završi s poglavljem: prošlost

Neriješeni problemi iz bivših veza mogu negativno utjecati na trenutnu. Čak i ružna iskustva i događaji mogu tijekom konflikta probuditi stare emocije i strahove. Svatko tko je uspješno završio s prošlošću, može razviti zdrav i pozitivan odnos s novim partnerom i na taj način izgraditi novu, stabilnu vezu sa zajedničkom budućnošću.

5.    Uzmi si vremena za seks

Fizička privlačnost i razmjena nježnosti ne bi trebala pasti u drugi plan. Naravno da seks igra različitu ulogu u vezi, ovisno o fazi veze. Međutim, prihvatiti činjenicu da je sve rjeđi u vezi, potpuno je pogrešno razmišljanje. Zanemariti nježnost u vezi, može prouzrokovati manju povezanost među partnerima, manju požudu i želju. Začarani je to krug koji može dovesti do prevare.

6.    Dopusti  međusobnu slobodu

Ako staviš partnera pod „lance“, brzo će i pobjeći. Jer ako ima slobode, ima i povjerenja. To je temelj svake veze.

7.    Komunikacija je prioritet

Stabilna veza koja funkcionira je ona pomoću prave komunikacije. Svaki par treba pronaći svoj vlastiti oblik interakcije i kada ju pronađe, treba ju njegovati. Zlatno pravilo: ne postoje glupe rasprave! Drugim riječima: tko se uključuje u rasprave, komunicira otvoreno s partnerom, taj će dugoročno imati manje nesporazuma i više sklada.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0