Love&Sex

Na Netflix stiže "365 dana" - drugi dio. Koje još erotske filmove možeš pogledati u međuvremenu?

  • Erotski poljski film koji je proglašen jednim od najgorih filmova 2020. godine dobio je nastavak i krajem mjeseca izaći će na Netflixu
  • Unatoč lošim kritikama, film je stekao veliku popularnost među publikom, posebice ženskom
  • Donosimo ti još 5 prijedloga vrućih, erotskih filmova koje možeš gledati na Netflixu

Iako su ga kritičari u 2020. godini proglasili jednim od najgorih filmova, poljski erotski film "365 dana" se po objavljivanju na Netflixu u rekordnom roku našao na listi najgledanijih te je osvojio, većinom, ženske gledateljice. Zbog vrućih scena seksa uspoređivan je sa slavnih "50 nijansi sive", no kako je to naveo časopis People, one su bile toliko žestoke da bi ih se postidio i famozni Christian Gray.

365 dana - radnja i glumci

"Are you lost, baby girl?" - ako ova rečenica u tebi izaziva lagani cringe, velika je vjerojatnost da si gledala "365 dana". Ako nemaš pojma o čemu je riječ, donosimo ti kratki rezime.

U glavnim ulogama su poljska glumica Anna-Maria Sieklucka koja glumi djevojku Lauru i fatalni Michele Morrone koji glumi mafijaša Don Massima. Upravo je Morrone jedan od glavnih (ako ne i najveći) razlog popularnosti ovog filma kod ženskog dijela publike. Ovaj talijanski glumac, model, pjevač i modni dizajner pojavljuje se u talijanskim i poljskim filmovima, a upravo mu je uloga zločestog Massima donijela svjetsku slavu. 

Radnja ovog erotskog filma koji romantizira Stockholmski sindrom, bazirana je na trilogiji poljske spisateljice Blanke Lipińske, a radi se o mladoj otetoj ženi kojoj otmičar daje 365 dana da se u njega zaljubi. Radnja kroz čitav film prati njihov seksualno nabijen love-hate odnos. 

Iako nitko, a ponajmanje kritičari, nisu očekivali da će ovaj film dobiti nastavak, čini se kako mu ga je njegova popularnost na Netflixu ipak osigurala. A i prvi dio je završio s nedorečenim krajem koji je očito ostavljao prostora za drugi dio, a s obzirom na tri knjige, velike su šanse da će prerasti u trilogiju. Drugi dio naziva "365 dana: Ovaj dan" (365 Days: This Day) izlazi na Netflix 27. travnja, a već je izašao i trailer. 

Vrući, erotični filmovi na Netflixu

A dok čekaš na nove scene u kojima Massimo skida košulju, u međuvremenu ti donosimo nekoliko ideja za vruće, erotične filmove na Netflixu - da si skratiš vrijeme. 

"50 nijansi sive" 

Naravno, ne možemo napraviti ovu listu bez klasika koji je redefinirao pojam erotične književnosti, a kasnije i erotičnih filmova. Koja još žena ne zna za problematičnog Christian Graya, pa čak i da nekim slučajem nije gledala film?

"Nymphomaniac"

Nymphomaniac je europski dvodijelni erotski umjetnički film iz 2013. koji je napisao i režirao Lars von Trier. U filmu glume Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Jean-Marc Barr, Willem Dafoe i Connie Nielsen. Radnja prati nimfomanku Joe koja priča o svojim erotskim iskustvima neženji koji joj pomaže da se oporavi od napada.

"Nemoralna ponuda"

Film "Nemoralna ponuda" iz 1993. godine s Demi Moore i Woodyjem Harlesonom u glavnim ulogama, baš poput "365 dana", doživio je uglavnom negativne kritike te izuzetno loš prijem među feministicama, ali usprkos toga je imao ogroman komercijalni uspjeh. Radnja se temelji na istoimenom romanu Jacka Engelharda, a protagonisti su mladi bračni par koji izgubi sav novac kockajući se u Las Vegasu. Par je suočen s moralnom dvojbom nakon što ona dobije ponudu od ostarjelog bogataša da za milijun dolara provede jednu noć s njim.

Možda vas zanima Na Netflix stiže vrhunski napeta serija "Anatomija jednog skandala", evo zašto je treba gledati Rubrika Life&style Life&style

"Mladi i divlji"

Erotična španjolska drama iz 2012. priča priču o djevojci Danieli koja je odgojena u strogoj evanđelističkoj obitelji i koja se bori da pronađe vlastiti put do duhovne harmonije. 

"Blue Valentine"

Mnoge dame složit će se kako je svaki film s Ryanom Goslingom erotski film. Triler "Blue Valentine" iz 2010. godine možda je jedini film s ove liste koji je naišao na odobravanje kritike. U glavnoj ulozi, uz Goslinga je Michelle Williams, a radnja prati Cindyn i Deanov disfunkcionalni brak koji ne uspijeva izdržati test vremena dok pokušavaju odgojiti svoju kćer i obnoviti vezu.

Photo: Netflix
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar DorisAva

    DorisAva

    Zovem se Doris, želim svima reći o dr. Ogundeleu, sjajnom čaraču koji mi je vratio mog muža u roku od 24 sata, kontaktirajte ga na WhatsApp ili Viber: +27638836445. Ako vam treba bilo kakva pomoć, ovaj čovjek je moćan. Rekao ... prikaži još!
  • manfred

    A sirove strasti