Love&Sex

Muškarci su prolazili pakao zbog ovih spravica. I to zbog jedne bizarne zabrane...

  • U viktorijansko doba masturbacija se smatrala psihičkom i fizičkom bolešću koja vodi u smrt
  • Zbog toga su izumljene sprave za "kontrolu" penisa koje su liječnici prepisivali "bolesnicima"
  • Između raznih spravica, najpopularniji su bili nazubljeni prsteni, korzeti i "torbice" za penis

Masturbacija se u viktorijansko doba smatrala bolešću za koju je postojala i stručna dijagnoza - "spermatoreja". Liječnici su samozadovoljavanje pripisali muškoj verziji ženske histerije koja se u 19. stoljeću smatrala ozbiljnom prijetnjom mentalnom i fizičkom zdravlju koja na posljetku može i - ubiti.

"Smatralo se da je spermatoreja ozbiljno zdravstveno stanje koje uzrokuje crvenilo, plač, disanje, melankoliju i osjetljivost. Masturbacija je glavni uzrok, a nemoć posljedica. Spermatoreja je bila popularna dijagnoza između 1830-ih i 1860-ih, ali poslije je postala nepromišljena i rijetka ", rekao je dr. Woolf.

Možda vas zanima "Što mi vrijedi što je velik, a to nitko ne zna": Muškarci priznaju iz kojih sve razloga ženama šalju slike svog penisa Rubrika Love&Sex Love&Sex

Tada je liječnik mogao inzistirati da "bolesnik" nabavi uređaj protiv masturbacije kao što je to bio nazubljeni metalni prsten koji se vijkom pričvrstio na dno penisa. Njegova je jedina svrha bila zaustaviti neželjenu erekciju i na taj način sprječiti čin masturbacije. Takozvani "penis juguma" je bio posebno dizajniran za zaustavljanje mokrih snova s idejom da, ako dođe do erekcije u snu, nanose toliku bol da vas probudi. 

Sljedeći je prsten bio također izumljen kako bi nanio što veću bol čim muškarac dobije erekciju. Bio je sličan "juguma penisu", ali je bio još bolniji zbog četiri velika čelična boda. 

 | Autor: www.news.com.au www.news.com.au

Osim toga, postojala je i Stephensonova "torbica" koja se privezala za nogu muškarca i jamčila zaustavljanje erekcije. Bilo je i verzija koje su uključivale mini kavez koji je doslovno zatočio penis i onemogućio bilo kakav kontakt s njim. 

Možda vas zanima Zaista?! Ovih 7 stvari muškarci potajno rade sa svojim penisom Rubrika Love&Sex Love&Sex

 | Autor: www.news.com.au www.news.com.au

A kako i to nije bilo dovoljno, izumili su i poseban antimasturbacijski korzet koji se protezao duž cijelog tijela, a osobito se koncentrirao na međunožje. S njim su se muškarci dobrano namučili i obaviti malu nuždu pa im nije baš padalo na pamet upustiti se u intimne igrice. Okrutno, zar ne?

Možda vas zanima 13 činjenica o penisu koje vjerojatno nisi znala Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: www.news.com.au

Komentari 0