Love&Sex

Kvare raspoloženje: 5 pogrešaka koje žene najčešće čine pri samozadovoljavanju

  • Samozadovoljavanje je još uvijek gotovo pa tabu-tema
  • Zapravo, spada u kategoriju „svi to rade, a jako se malo priča o tome“
  • Ako ćeš ubuduće pripaziti na ove stvari, solo-seks će ti biti još bolji

Većina misli kako se kod samozadovoljavanja ne može napraviti ništa pogrešno. U krajnjoj liniji, „pobrinemo se“ same za sebe, a pri tome možemo isprobavati sve i sva, pronalaziti savršenu tehniku itd. Doktorica Nancy Sutton, seksologinja iz SAD-a, objašnjava pet pogrešaka koje mnoge od nas rade dok masturbiraju, odnosno koje nam umanjuju zadovoljstvo.

Previše se trudiš

Čak i ako ti prijateljice pričaju o višestrukim orgazmima koje doživljavaju za vrijeme samozadovoljavanja – opusti se! Naime, samozadovoljavanje treba prvenstveno biti zadovoljstvo, a ne maraton orgazama. Pokušaj ne misliti o vrhuncu, nego radije o putu do tamo te kako ga prevaliti. Je li bolje rukom ili nekom seks-igračkom? Isprobaj sve pa vidi što ti se najviše sviđa.

Radiš to uvijek navečer u krevetu 

Orgazmi se djelomično pobrinu da postanemo umorne. Zapravo je to dobra stvar prije odlaska na spavanje. Međutim, navečer smo često preumorne za bilo što – pa i za solo-seks. Radije to napravi tijekom dana…

Ne treniraš karlicu

Trening karlice radi se samo nakon poroda? Pogrešno! Istrenirana karlica pobrinut će se za intenzivnije orgazme te za to ne treba puno vremena, a ni muke. Trening se lako može integrirati u svakodnevicu. Najbolje funkcionira, na primjer, s takozvanim „ljubavnim kuglicama“ koje su kreirane upravo za tu svrhu. Jednostavno se umetnu poput tampona te se nose 15 minuta dnevno.

Možda vas zanima Ako parovi ovu jednu stvar rade skupa, seksualni život im može doseći neslućene vrhunce Rubrika Love&Sex Love&Sex

Neugodno ti je

Jednostavno se prepusti! Pa što se može dogoditi? Sama si sa sobom i nitko te ne vidi. Ne čudi to da nam je teško masturbirati pred partnerom – za to treba puno povjerenja. Međutim, dok smo same možemo raditi što god želimo! Što više vježbamo, toliko će nam bolji biti seksualni život. U krajnjoj liniji saznat ćemo gdje želimo da nas dodiruje – jer smo to same isprobale.

 

Tvoje zadovoljstvo je uvijek ovisilo o tvom partneru


Ako si dosad svoje orgazme uvijek doživljavala isključivo za vrijeme seksa s partnerom, onda to moraš promijeniti. Naime, odgovornost za vrhunac nalazi se kod tebe same i može se dogoditi koliko god ti to puta želiš. Istražuj vlastitu seksualnost te sakupljaj hormone sreće. Naime, oni se izlučuju za vrijeme samozadovoljavanja te nas čine sretnijima i zadovoljnijima.

Možda vas zanima Ispovijesti 5 žena: Kako je to doista kad čekaš sa seksom do braka Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.

 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0