Life&style

Žene koriste četkicu za zube kao seksualnu igračku - liječnici se love za glavu jer posljedice su ozbiljne

  • U nekoliko dana internetom se proširila priča da žene mogu masturbirati s električnom četkicom za zube
  • Ginekologinja navodi kako bi taj posve neuobičajen novi trend mogao loše završiti
  • "Materijal i oblik zubne četkice, bez obzira koji dio žena upotrebljava, može potencijalno ozlijediti, rastrgati ili oštetiti nježnu sluzokožu vagine, posebno klitoris

 

Nedavno istraživanje otkrilo je da se ženski orgazam produžuje za gotovo četiri sekunde kad je uključena i seksualna igračka.  Čini se da su neke žene u potrazi za ekstazom spremne upotrijebiti ono što im se prvo nađe pod rukom. U nekoliko dana internetom se proširila priča da žene mogu masturbirati s električnom četkicom za zube. Čini se da su ideju dobile u najnovijoj sezoni dugovječne serije 'Narančasta je nova crna' - u kojoj jedna žena uspijeva samu sebe dovesti do vrhunca s četkicom za zube - iako je u jednoj od epizoda 'Teorije velikog praska' i Amy dala naslutjeti kako je upoznala čari električne četkice za zube. 

 | Autor:

Stručnjaci upozoravaju da žene ipak moraju zaboraviti na zubne četkice i slične predmete i za samozadovoljavanje upotrebljavati tome namijenjene, uobičajene seksi igračke. Ginekologinja Anne Henderson upozorila je da žene mogu ozbiljno ozlijediti to svoje najosjetljivije mjesto na tijelu s električnom napravom namijenjenom nečem posve drugom. Britanskim novinama The Sun rekla je da bi taj "posve neuobičajen novi trend mogao loše završiti".

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

"Materijal i oblik zubne četkice, bez obzira koji dio žena upotrebljava, može potencijalno ozlijediti, rastrgati ili oštetiti nježnu sluzokožu vagine, posebno klitoris, a pogotovo upotrijebi li žena neku agresivnu, tvrdu četkicu", rekla je Henderson i dodala: "Osim toga, tu je i problem higijene odnosno načina na koji se četkica može očistiti. Dakle, cijela ta priča toliko je čudna i potencijalno opasna da je žene trebaju izbjeći po svaku cijenu". 

Ovo nije prvo upozorenje liječnika zabrinutih što su žene spremne u svoju vaginu unositi ili joj približiti čudne, opasne predmete. 

Početkom ove godine pojavio se 'trend' korištenja jabučnog octa 'koji može suziti proširenu rodnicu'. Pobornici trenda objašnjavali su da ne samo da će se rodnica suziti, već će se stisnuti i male i velike usnice. Uz to su tvrdili da žene to rade još od srednjeg vijeka. Dakako, to je posve suluda, netočna tvrdnja i liječnici su izdali nekoliko upozorenja da žene svojoj vagini nipošto ne bi trebale približavati razornu kiselinu, ocat. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Pojavio se i suludi 'trend' unošenja glitera u vaginu - žene po cijeloj Britaniji gliterom su punile vaginu da bi postala 'mekša, slađa, čarobnija'. Predstavnica Kraljevskog medicinskog fakulteta, odjela za porodništvo i ginekologiju upozorila je da bi žene tako mogle jedino uzrokovati infekcije, 'bakterijsku vaginozu ili kandidijazu, čak i upalu'.

Medicina je davno dokazala da je vagina osjetljiv organ koji se sam najbolje čisti i zato ga moramo ostaviti na miru, nikad ga nasilno prati iznutra ili ispirati jer su sve to opasne, nepotrebne konzumerističke bedastoće.

 | Autor: Instagam Instagam

Donosimo ti još nekoliko savjeta kako spriječiti kandidijazu, vaginalnu gljivičnu infekciju


Ako doista misliš da imaš neku vrstu vaginalne infekcije, nemoj se informirati na internetu ili dijagnozu prepustiti iskusnoj prijateljici. Moraš prepustiti ginekologu da ti odredi dijagnozu i način liječenja. Zapamti: teže je liječiti nego spriječiti, naročito kad su infekcije vagine u pitanju

* Seks samo kad si uzbuđena! Snošaj prije uzbuđenja, dok ti je rodnica suha, može uzrokovati iritaciju, a ona dovesti do prave infekcije.

* Nikada unutranje ispiranje! Vagina se sama čisti iznutra i to je dovoljno. 

* Izbjegavaj jake sapune i gelove za tuširanje na područuju oko vagine.

* Izbjegavaj usko donje rublje i sintetiku.

* Navikni se spavati bez gaćica, i vagini je potrebno da diše.

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • erik

    znaci zato je skocila prodaja Oral-B