Love&Sex

Kakva šteta! Danas novac na jedan neočekivan način staje na put ljubavnom životu

  • Hm, kaže se da novac kvari ljude – a može li pokvariti i vezu?
  • Večera u restoranu, kino, pokloni, izleti – spojevi zbilja mogu puno koštati 
  • Međutim, moramo li se zbog toga doista potpuno odreći ljubavi? 

Prema nedavno provedenom istraživanju, gotovo trećina stanovnika SAD-a koji nisu u vezi tvrde kako nisu ni u potrazi za velikom ljubavi - jer spojevi puno koštaju! 
Kad pomislimo na romantičnu ljubav, vjerojatno nikome odmah ne padne na pamet riječ 'novac'. Mislimo na osjećaj u trbuhu kad nekog vidimo ili na lijepe trenutke koje zajednički proživljavamo. Mislimo na partnera s kojim možemo podijeliti uspone i padove života. Koliko će to imati utjecaja na bankovni račun – to je totalno na kraju popisa. Barem tako mislimo. Međutim, prema anketi portala za spajanje parova „Match“, trećina solo Amerikanaca misli upravo na novac. Naime, trećina ispitanika kaže kako su barem jednom zbog loše financijske situacije odustali od spoja s određenom osobom. Znači li to da su spojevi postali preskupi za našu generaciju?

Novac i ljubav: kako to ide zajedno?

Ljubav jest nešto neprocjenjivo. Mora li zato odmah biti i skupa? OK, realno gledano, spoj može biti skup. Stalni odlasci u kino, restorane ili na piće doista mogu utjecati na novčanik. Međutim, mora li se na spojevima uvijek nešto konzumirati i trošiti puno novaca? Također se može fino prošetati parkom ili jednostavno kod kuće pogledati neki film i bolje upoznati partnera. Dakle, ljubav ne mora odmah značiti i prazan bankovni račun. S druge strane, ako je netko financijski stabilan, vjerojatno sasvim drugačije ulazi u novu vezu. Ako je netko jednom osjetio teret praznog računa, to itekako može djelovati i na privatni život. 

Možda vas zanima Pripadaš jednom od pet tipova žena - temeljeno na tvojim dosadašnjim vezama Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ispitanici su u istraživanju naveli da se opreznije ponašaju prema ljubavi. Njih 20 posto je reklo da moraju imati određenu financijsku sigurnost kako bi se upustili u ozbiljnu vezu, a 23 posto je reklo isto za svoju karijeru. Dakle, oni koji nisu u vezi više se brinu koliko će morati potrošiti na spojeve te općenito za svoju financijsku i poslovnu situaciju. 

Polagana ljubav: soleri i solerice žele se pripremiti za ljubav 

Sudionici istraživanja nazvali su svoje razmišljanje 'polagana ljubav'. Oni koji nisu u vezi imaju osjećaj da se moraju pripremiti na ljubav, a to uključuje i vlastite financije. A danas je mladim ljudima često teško osigurati si neku sigurnost te održavati visoki životni standard. Stoga je razumljivo da si mnogi žele prvo osigurati financijsku sigurnost prije nego se prepuste velikoj ljubavi te počnu stvarati zajedničku budućnost. 

Međutim, također je jako lijepo kad se dvoje ljudi zajedničkim snagama podupire na putu prema gore ili si drže ljestve koje vode ka boljoj poslovnoj karijeri… 

Možda vas zanima 7 sasvim jasnih znakova da vaša trenutačna veza nema budućnost Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0