Love&Sex

Kakav penis žene preferiraju - i ne govorimo ovdje (samo) o veličini

  • Možda muškarci najviše brinu zbog veličine svog Veseljka, ali ona ženama nije na prvom mjestu
  • Skladan izgled je važan. Samo... što znači skladan?
  • I ovo nismo znale: žene pamte penise manjima nego što jesu! Krasno, reći će sad muškarci

Možda je u ovom slučaju važnija praktičnost nego ljepota, no to ne znači da se ženama neki penisi ne sviđaju više od drugih. Istraživanja tako pokazuju da, bez obzira na veličinu, neki penisi "bolje izgledaju". Muškarci pri tom, pretpostavljamo, pojma nemaju je li njihov mali na zgodnijoj ili manje zgodnij strani i po čemu to žene uopće zaključuju? Velik ili mali, prvo je što pada na pamet, a i zadaje pokoju briga jačem spolu, no ne postoji "zlatna mjera" koja bi vrijedila za sve pa tako nije sve ni u duljini. Ima nešto i u obujmu, ali o tome poslije.

via GIPHY

I frizura se računa

Na sreću, žene nisu tako strogi suci kao što muškarci misle i studija koju je provela dr. Norma Ruppen-Greeff pokazala je da su ženama dva najvažnija faktora opći izgled penisa i uređene dlake genitalnog područja. Općenito govoreći, mogli bismo zaključiti da ih najviše zanima proporcionalnost i redovito održavanje. Ohrabrujuće za muškarce, zar ne? Treba samo malo kultivirati onu šumu i ne brinuti previše o duljini. Tu glavobolju imaju zahvaljujući i onim tipovima iz pornića. Mjerenje duljine centimetrima jednostavno nije dovoljno da bi se proglasilo je li mali "izuzetan".

Možda vas zanima Ženu šokirao razlog zbog kojeg suprug nije želio seks prije braka. U gaćama je skrivao iznenađenje... Rubrika Love&Sex Love&Sex

Malo su različitiji odgovori kad se govori o obujmu muške alatke pa se to može protumačiti kao ženama važniji faktor kaže Nicole Prause, neuroznanstvanica koja je izučavala koja se veličina preferira. "Preferira se proporcionalnost u duljini i obujmu, a ne ekstremi u jednom od ta dva smjera. Ipak, ako se brojke linearno smanjuju, penis će dobiti nešto manje aplauza".

anketa | Autor: miss7 miss7

 

Prause objašnjava da je veća važnost obujma od duljine logična: vagina ima mnogo mehanoreceptora koji su osjetljivi na rastezanje i otkrivaju debljinu penisa. Druga područja poput grlića maternice koja stimulira duži penis ih nemaju, manje su osjetljiva pa je ženama duljina manje važna. Ipak, većina ih voli kad su obje mjere u skladnoj kombinaciji.  

Veći su penisi poželjni - nakratko

No, neuroznastvenica je došla do još jednog važnog otkrića, pokazujući ispitanicama 3D prikaze penisa u erekciji. Globalno ženama su se sviđali veći penisi kad je riječ bila o partnerima za jednu noć, a od stalnih partnera željele su tek mrvicu veći penis od prosjeka. Točnije, da bude dugačak 16 cm i s obujmom nešto manjim od 11 cm. I, zanimljivo, žene općenito pamte penise nešto manjima nego što jesu. Dakle, nema veze kakav je, ionako će kasnije pamtiti (i pričati prijateljicama?) da je bio manji.

Važnije je čiji je...

Važno je napomenuti da su žene druge karakteristike poput pouzdanosti i sveukupne atraktivnosti muškarca stavljale ispred veličine penisa i da većina preferenci ima više veze s funkcionalnošću nego s estetikom. Da zaključimo: omjer duljine i opsega treba biti proporcionalan - jedna studija kaže da je idealan 16 naprama 11 cm. Frizirane dlake veliki su plus naspram zapuštenih. Veći je bolje samo za usputni seks; dugoročno taj atribut može se zakačiti mačku o rep. I dobar penis je onaj čiji je vlasnik pouzdan muškarac.

POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0