Love&Sex

Kad im se na ovaj način promijene životne okolnosti, muškarci požele žene raskošnijih oblina

  • Naravno da je svako žensko tijelo seksi, no kad im se promijene okolnosti u životu, muškarci promijene 'tip žene'
  • Kad su izloženi napornim tjelesnim aktivnostima, ono požele žene raskošnije figure 
  • Iza svega toga krije se – evolucija…

Za potrebe istraživanja sudionici su bili podvrgnuti teškom desetodnevnom treningu u jednom vojnom kampu. Tamo je, kako su izvijestili znanstvenici, 23 muškarca i osam žena u dobi od oko 20 godina, za vrijeme treninga bilo izvrgnuto velikom stresu, tjelesnim naporima te mentalnom pritisku. 

Znanstvenici sa Sveučilišta St. Andrews radili su testove na sudionicima u različitim fazama treninga. Trebali su  - prema računalno generiranim portretima – odrediti atraktivnost lica. 

Muškarci su promijenili svoje sklonosti

Već treći dan tjelesno napornog programa pokazalo se da su muškarci preferirali žene čija lica su ukazivala na veću tjelesnu težinu. Ni kod ispitanica, a niti kod kontrolne grupe, nije se pokazao isti učinak. 

Možda vas zanima 12 iznenađujućih stvari koje kvare tvoj prvi dojam i čine te manje privlačnom Rubrika Love&Sex Love&Sex

Evolucijska prilagodba?

Znanstvenici su interpretirali svoje rezultate na sljedeći način: za muškarce koji su morali živjeti pod teškim uvjetima je žena bujnijih oblina pokazivala bolje šanse za uspjeh potomaka. „Takve promjene u sklonostima mogu imati neke prednosti, jer povećavaju šanse za vezu sa ženama koje su bolje 'opremljene' da prežive bolesti i nesigurnu opskrbu hranom“, kaže voditeljica istraživanja dr. Carlota Batres. 

Možda vas zanima Zaboravi što TI smatraš da mu je privlačno: on voli ovih 7 stvari na tebi i ne želi da se promjene Rubrika Love&Sex Love&Sex

Igra li kulturni utjecaj kakvu ulogu? 

Ranija istraživanja već su pokazala da muškarci koji žive tamo gdje su životni uvjeti grublji – preferiraju žene raskošnijih oblina. Međutim, do sada ni jedno istraživanje nije pokazalo da promjene životnih uvjeta mogu promijeniti sklonosti. Podaci iz istraživanja pokazuju da seksualne sklonosti muškaraca nisu kulturno uvjetovani, nego na njih direktno utječe okolina. 

Možda vas zanima Iznenađujuće ili očekivano? Ovu frizuru na ženi muškarci smatraju osobito privlačnom Rubrika Beauty Beauty
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0