Love&Sex

Je li tvoj dragi "himbo"? I što uopće misliš o tom novom tipu muškaraca?

  • Sjajno je vrijeme da se muškarac prepusti i bude - himbo. I da voliš himba.
  • Više nego ikad svijet (žene?) treba ju pozitivne, ne previše komplicirane tipove sjajna tijela
  • Čini se da im pamet nije jača strana? Pa, možda smo već umorne od pametnjakovića...

Izraz himbo nije nov, složenicu je skovala karajem 80-ih jedna filmska kritičarka od riječi “him” i “bimbo” da opiše mišićave (katkad i zgodne) tipove s velikog platna čije intelektualne sposobnosti i emocionalna dubina nisu u prvom planu niti tako bitne - primjerci obuhvaćaju niz koji počinje s tada vrlo popularnim Arnoldom Schwarzeneggerom i Sylvesterom Staloneom, a proteže se do rafiniranijih primjeraka poput Brucea Willisa i Mela Gibsona. Zgodni, svjetlosnim godinama udaljeni od pojma intelektualca, ali zapravo mekog srca.

 | Autor: imdb imdb

Naravno da si se nasmijala od srca na pomisao da je poželjan tip muškarca Stalone, ali himbo je tijekom vremena evoluirao da bi postao to što je danas. Film Magic Mike, odnosno Chanining Tatum primjer je suvremenog himba, čiji je najvažniji životni alat - dobro tijelo. A danas više nego ikad muškarci uživaju da ih žene gledaju poput komada mesa. Koliko su mi posvećene ideji mršavljenja, oni su posvećeni pumpanju mišića i pokazivanju svojih postignuća na Instagramu, YouTubeu, manje ili više razodjeveni.

Možda vas zanima 10 trikova za značajnu uštedu na hrani i ostalim potrepštinama za kućanstvo Rubrika Life&style Life&style

Muškarci bez sustezanja pokazuju kakvi su komadi ne mareći pri tom hoće li netko vidjeti koliko su pametni i duboki. Pa onda svi pretpostave da nisu previše, kao da to dvoje ide u paketu. Naravno, himbo ne mora biti glup, stvar je u pretjerivanju, ne o kliničkoj slici. Točnije bi bilo reći da uživa u tome da žene na njemu napasaju oči i pri tom ne očekuju od njega prevelike intelektualne akrobacije. Neće napisati veliki roman ni mozgati o hladnoj fuziji, ali u tome ni nisu njegove kvalitete. 

 | Autor: imdb imdb

Dok se pametni tipovi bave katastrofičnim svijetom u kojem živimo, nema boljeg od isklesanog tipa koji te drži u čvrstom zagrljaju i širi dobre vibracije. Kao veliki plišani medo, tvrdih bicepsa i nježne duše. Himbo pozira i namješta se, namiguje i smješka se, uživa u svom autu i gleda serije koje ti voliš. Veliki plišani medo koji nije nesiguran i zloban i nema te potrebe mučiti ni svađati se. Jednostavan i skroman u svojim očekivanjima: kućna teretana, dobri prijatelji i roštilj vikendom. Treba to cijeniti. 

Photo: imdb

Komentari 0