Love&Sex

Je li ljubljenje varanje? Ovisi o tumačenju...

Ovisi? Tvoj se dragi ljubi s drugom i OVISI može li se to smatrati prijevarom? O čemu, molim? Pročitaj što kaže ipak vrlo velik postotak ispitanika za koje ova granica nije jasno naznačena

Računa li se ljubljenje s drugom ili drugim, tko nije naš partner varanjem? Podaci prikupljeni na jednoj stranici za dejtanje Ashley Madison otkrivaju da su mnogi na ovo pitanje odgovorili s "da" - ali puno njih nije. Svaki par nevjeru tumači na svoj način, pa se ona proteže od emocionalne povezanosti s trećom osobom do sasvim fizičkog odnosa. U istraživanje je bilo uključeno više od 3 tisuće aktivnih članova te stranice i to s područja Velike britanije, SAD-a, Kanade i Australije. a brojke u iznenađujuće.

31,5 posto ljubljenje smatra oblikom varanja

44,1 posto kaže da to ovisi o vrsti poljupca i koliko je on intiman

24,3 posto kaže kako ljubljenje s trećom osobom uopće nije varanje pa, samo naprijed!

via GIPHY

Također, nije važno tko je poljubio koga. 46,2 posto ispitanika smatra da je od toga mnogo važnije to što se poljubac dogodio nego tko ga je inicirao. Više od polovice sudionika istraživanja (53,6 posto), pak smatra da takav poljubac nije dovoljan razlog za prekid s partnerom, 28.9 posto kaže da to ovisi o tipu poljupca, a samo 17 posto da je to dovoljan razlog za prekid veze. 

 

Možda vas zanima Ovo su razlozi zbog kojih žene varaju Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ipak treba imati na umu gdje je anketa provedena. Naime, stranica Ashley Madison reklamira predstavlja se kao "dejtovi za oženjene i diskretni susreti", a parola im je "Život je kratak, imaj aferu".  Sudionici istraživanja su, dakle ljudi koji traže zabavu "sa strane". Imajući to na umu, možda je začuđujuće mnogo njih uopće reklo da ljubljenje smatraju varanjem. 

via GIPHY

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0