Love&Sex

Izgubit će glavu za tobom: Muškarci totalno padaju na ovo 50/70-pravilo, jesi ga ikad isprobala?

  • Sviđa ti se neki frajer? Imaš osjećaj da se i ti njemu sviđaš – zato jer pomalo flertujete?
  • Pravo flertovanje je često puno jednostavnije nego što to mislimo
  • Otkrit ćemo ti kako će se sa 50/70-pravilom zaljubiti u tebe

„Smijem li se previše?“ ili „Imam li još ostatke jela među zubima?“ – za vrijeme spoja nam se često takva pitanja motaju glavom. U krajnjoj liniji, želimo se svidjeti čovjeku s kojim smo te za vrijeme flertovanja pokazati svoju najbolju stranu. Međutim, to ne ide baš s pretjeranim smijanjem i standardnim floskulama.

Zapravo je pravo flertovanje puno manje komplicirano nego što to mislimo. Prema Tari Fields, autorici knjige „The Love Fix“, kako bi zadivila muškarca za vrijeme spoja ne treba ti kičasta taktika, niti uvježbane tehnike. Puno je važnije da djeluješ prirodno te da daš drugoj osobi do znanja da te doista zanima.

Možda vas zanima Među ovim znakovima vlada čarobna privlačnost, jeste li ti i tvoj dragi među njima? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ako se sada pitaš kako to najbolje napraviti, savjetujemo ti da iskušaš 50/70-pravilo.

Što je to 50/70-pravilo?

Takozvano 50/70-pravilo zvuči kao neka matematička formula koju treba riješiti kako bi flert bio uspješan. Međutim, radi se o ničemu drugome nego o svjesnom kontaktu očima.

Istraživanje tima sa Sveučilišta Michigan pokazalo je 2012. godine da se ciljanim pogledima prema partneru mogu signalizirati zanimanje i povjerenje te mu jasno pokazati da nisi zainteresirana samo za njegov vanjski izgled, nego i za razgovor.

Evo kako funkcionira 50/70-pravilo za vrijeme flertovanja

Kako bi flertovanje uspješno funkcioniralo i kako bi dobila ravnotežu između povjerenja i zanimanja, prema 50/70-pravilu trebaš za vrijeme razgovora gledati sugovornika u oči 50 posto vremena dok govoriš i 70 posto vremena dok ga slušaš.

Za prirodno djelovanje možeš iskoristiti međuvrijeme te popiti koji gutljaj pića, pojesti zalogaj ili dva ili pregledati ostatak prostorije.

Možda vas zanima Ovo jako, jako umanjuje tvoju privlačnost Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0