Love&Sex

Istraživanje otkriva koliko bi doista trebao trajati seks

Vremena je malo – barem kad se radi o seksu. Dosta ljudi kaže da ih pali seks na brzaka, ali jedno istraživanje je pokazalo da većina žudi za dužim seksom

Koliko treba trajati seks? Ovim pitanjem bavilo se istraživanje koje je provelo američko Sveučilište Kentucky pod vodstvom dr. Kristen Mark. Proveli su istraživanje u kojem je sudjelovalo 14.400 muškaraca i žena, samaca i onih u vezi. Postavljali su im pitanja o seksualnom ponašanju i željama. Pokazalo se da seks ispitanika traje u prosjeku 10 minuta. Pri tome se radi o individualnom osjećaju vremena. Seks u stvari traje uglavnom tek između tri i pet minuta, otkrilo je jedno ranije istraživanje. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

U jednom se slažu oba spola: žele duži seks. Muškarci bi željeli seks oko 20 minuta – jednako kao i žene, koje se slažu da seks treba trajati 15 -20 minuta, pa čak i duže. Dr. Mark objašnjava da prvenstveno žene profitiraju u dužem seksu. „Iz prijašnjih istraživanja znamo da je ženama potrebno više vremena nego muškarcima za postizanje vrhunca te maksimalnog zadovoljstva. To su pokazali i rezultati najnovijeg istraživanja. 

Možda vas zanima 'Slow sex' metoda: kako funkcionira i zašto je dobra Rubrika Love&Sex Love&Sex

Zanimljiva dodatna spoznaja: manje od četvrtine ispitanika priznalo je da masturbiraju s partnerom, a jedna trećina izjavila je da najmanje jednom tjedno imaju oralni seks – to su dvije stvari koje zapravo spadaju u predigru. Ponekad je seks na brzaka super, dobar i nadasve uzbudljiv, ali trebali bi svi pokušati uzeti si više vremena za najljepšu sporednu stvar na svijetu – na primjer, s dugačkom predigrom. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Photo: Getty Images

Komentari 0