Love&Sex

Istraživanje je otkrilo zašto žene doista stenju za vrijeme seksa (P.S: ne od strasti)

  • Što glasnije, to strasnije? 
  • Glupost, pokazalo je jedno nedavno provedeno istraživanje 
  • Pokazalo je i da stenjanje kod žena nije znak strasti – naprotiv! 

Eh da, naša socijalizacija u vrijeme patrijarhata nažalost je duboko ukorijenjena u nama pa ponekad radimo stvari koje zapravo inače ne bismo radile (nosimo grudnjake ili se šminkamo, na primjer). Čak sve to niti ne propitujemo koliko bi trebalo – jer, kao što smo već navele, živimo u patrijarhatu. 

Čini se da to djeluje i na seks: znanstvenici su proučavali zašto žene stenju za vrijeme seksa te primijetili: opa, neke to ne rade iz strasti, nego zbog frustracije. 

Kako se predstavlja ženski orgazam 

U filmovima i na televiziji se ženski orgazam predstavlja na sljedeći način (nećemo ni spomenuti porniće koji su uglavnom snimani za muški spol): žene su u ekstazi i jedva da se mogu suzdržati od uzbuđenja, viču, stenju i tih nekoliko riječi koje uspiju izustiti uglavnom su pohvala partneru. 

Istraživački tim iz Velike Britanije postavio je pitanje stenju li žene za vrijeme seksa doista zbog strasti ili iz nekih drugih razloga (kao što je milovanje muškog ega). U istraživanju su ispitali 76 žena u dobi od 18 do 48 godina o različitim aspektima seksa. Međutim, centralno pitanje bilo je stenjanje. Pri tome su postavljali pitanja poput: „Kakve zvukove proizvodi žena za vrijeme seksa? Zašto neke žene glasno stenju? Zašto neke žene glasno stenju za vrijeme ili nakon orgazma?“ 

Možda vas zanima Seks tijekom ljetnih vrućina: Kako se dovoljno rashladiti za potpuni užitak Rubrika Love&Sex Love&Sex

Stenjanje kako bi seks brže završio 

Rezultat je otrežnjavajući: oko 92 posto ispitanica priznalo je da stenju kako bi potakle samopouzdanje muškarca, odnosno dale mu da znanja da je dobar ljubavnik. Mnoge žene bi orgazam radije doživjele u tišini. 87 posto ih je priznalo da stenjanje dodatno služi kako bi muškarac brže svršio, odnosno: prema izjavama ispitanica, stenjanje za vrijeme seksa služi im također kako bi brže završile sa seksom. 

Možda vas zanima 5 stvari koje bi svakako trebala znati o seksu nakon što napuniš 40 godina Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0