Love&Sex

5 stvari koje bi svakako trebala znati o seksu nakon što napuniš 40 godina

  • S godinama se mijenja i tijelo žene 
  • Također se mijenja i seksualni život 
  • Na neke stvari trebaš računati kad napuniš 40 godina – pogledaj o čemu se radi 

Seks nije uvijek seks. Kao i svaka veza, podložan je promjenama i raznim fazama. Kako prolaze godine, mijenja se ponašanje u krevetu. Nakon 40. trebaš računati na ove stvari kod seksa…

1. Eventualno ćeš imati manje želje 

Kad napuniš četrdeset godina, razine hormona počinju se polako mijenjati. To može dovesti do toga da imaš manje volje za seksom. Također je moguće da će ti trebati više da doista budeš raspoložena za seks, a dolje možeš patiti od suhoće. Pritisak može smanjiti lubrikant. Osim toga, razgovor s partnerom pomaže da pronađete put kako ćete oboje održati seks zabavnim.  

via GIPHY

2. Puno je teže ostati trudna 

Što je žena starija, snažnije pada količina i kvaliteta jajnih stanica. Stoga ćeš s godinama teže ostati trudna. Ako baš još jednom želiš biti majka, vjerojatno ćeš se više orijentirati na „seks u plodne dane“, a manje na romantiku. 

Možda vas zanima Ispovijesti: 4 žene otkrile su kakav je zapravo seks s muškarcem sa sićušnim spolovilom Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Češće doživiš orgazam 

Mit je da žene u godinama doživljavaju jedva pokoji orgazam. Naime, s godinama žena sakupi više iskustva te je oslobođena sumnje u sebe. Oboje pomaže opuštanju za vrijeme seksa te jednostavno možeš uživati. Zbog toga žene u 40-tima lakše dožive orgazam za vrijeme seksa. 

via GIPHY

4. On može duže izdržati 

Kod muškaraca se također s godinama mijenja razina hormona. To vodi to toga da je on u stanju duže odgađati orgazam te intenzivnije uživati u seksu. Tako si može uzeti više vremena za partnericu te je veća vjerojatnost da ćete zajedno doživjeti vrhunac. 

5. Pronaći ćete nove puteve do zabave u krevetu 

Ako u krevetu ne ide više onako kako ste naučeni, to iritira mnoge parove. Međutim, to može biti i prilika. Naime, umjesto da oboje frustrirano gunđate i kukate, možete se približiti na sasvim drugačiji način. Ako je to nekome OK, onda se jednostavno samo mazite – ili isprobajte neke nove stvari – mogli biste doživjeti sasvim nove i nadasve uzbuđujuće pustolovine. 

via GIPHY

Možda vas zanima Jesu li ovo najbizarniji razlozi zbog kojih ljudi iniciraju seks? Neki su stvarno čudni... Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0