Love&Sex 15. kolovoza 2018.

Imamo uvjerljivi razlog zašto se ne treba tuširati prije prvog spoja

Thinkstock.

Navečer imaš spoj i želiš se pokazati u najboljem svijetlu? Naravno, u većini slučajeva neizbježan je kompletni beauty-program. Međutim, jedan dio rutine trebala bi izostaviti…

Ako ideš na spoj, logično je da se želiš sjajno osjećati u svojoj koži. Zbog toga mnoge od nas sate prije izlaska provode u kupaonici. Peremo kosu, tuširamo se, šminkamo. Međutim, za uspješan spoj trebale bismo preskočiti prve dvije radnje… 

Zašto se ne bismo trebale tuširati prije spoja?

Svaka od nas ima svoj specifičan vlastiti miris koji će kod osobe pored nas izazvati pozitivnu ili negativnu reakciju. I to je dobro, jer tako (nesvjesno) prepoznamo tko nam odgovara, a tko ne. Naš znoj izlučuje feromone, seksualne transmitere. Oni utječu na odabir partnera te na to tko nas može namirisati, a tko ne. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Dakle, ako neposredno prije spoja skočimo pod tuš, isprat ćemo gelom za tuširanje, kremama i losionom sve prirodne mirise – točka na "i" je još i omiljeni parfem koji će potpuno sakriti naš miris. Možda će mu se miris parfema svidjeti, ali tako ćemo izigrati mogućnost da pronađemo genetski odgovarajućeg partnera. 

Možda vas zanima... Izgleda da je tuširanje precijenjeno: svaki dan je previše, kažu Rubrika Life&style Life&style

Priprema za izlazak: savjeti 

Naravno da ne moramo na spoj ići znojne i s masnom kosom. Ako se baš moraš istuširati prije izlaska, učini to sa proizvodima bez mirisa. Još bolje – istuširaj se ujutro ili operi kosu dan prije spoja. Tako ćeš zadržati vlastiti miris te – još jedna prednost – nećeš se morati žuriti prije spoja. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Komentari 0