Love&Sex

Evo kako nam se razlikuju ljubavni scenariji u tri različite životne dobi

  • S godinama se naši stavovi i razmišljanja počinju razlikovati, a moguće je da se baš zbog toga ponekad s nelagodom sjetiš mlađe sebe i prijašnjih postupaka
  • Sve se to često odražava i na tvoj ljubavni život, osobito na dejtanje koje se uvelike razlikuje u 20-ima, 30-ima i 40-ima...
  • Naposlijetku nas svako iskustvo, dobro ili loše, učini pametnijima, bilo riječ samo o seksu ili ozbiljnijim vezama

Što si starija, tvoji se kriteriji mijenjaju, a stvari koje ti prije nisu smetale, odjednom ti predstavljaju problem - i obrnuto. To je sasvim normalno, jer život je prilično drugačiji kad ga ideš uspoređivati s 20, 30 i 40 godina. Dok si mlađa, svoje kriterije i stavove oblikuješ po putu pritom se susrećući s raznim osobama koje pod starije dane ne bi ni pogledala. Što si starija, to si financijski, emocionalno i mentalno stabilnija i znaš što želiš - pogotovo u romantičnom smislu. Pogledaj kako se upoznavanja i veze razlikuju kad imaš 20, 30 ili 40 godina.

 

Prioriteti

20-e: Želiš strast. Ljubav za tebe znače leptirići u trbuhu i iskazivanje emocija gdje stigneš. Kad emocije malo splasnu i veza postane rutina, mogla bi dati petama vjetra jer se još nisi spremna skrasiti zauvijek.

30-e: Želiš stabilnost. I samoj ti ide prilično dobro stoga tražiš partnera s kojim ćeš graditi zajednički život. Strast je poželjna, ali emocionalna povezanost ti je bitnija. Želiš nešto što će trajati.

40-e: Još malo stabilnosti i povezanosti. Žudiš za partnerom koji će ti prvenstveno biti prijatelj s kojim ćeš dijeliti dobro i loše. Strast je šećer na tortici, ali nije prioritet.

Možda vas zanima Što je zapravo "ljubav na prvi pogled" i zašto se češće događa muškarcima? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Seks

20-e: Još uvijek eksperimentiraš. Ovo je period tvog života gdje imaš dovoljno vremena i energije otkrivati što ti se sviđa, a što ne. Vjerojatno si imala više loših seksualnih iskustava nego dobra, ali sve je to dio seksualnog eksperimenta.

30-e: Znaš što želiš i kako to želiš. Više nemaš ni vremena ni energije za eksperimentiranje jer već točno znaš što voliš. Iz tog ti je razloga seksualni život na vrhuncu.

40-e: Listu onoga što voliš popunjavaš novim stvarima. Ono što voliš u krevetu osvježavaš maštarijama iz mladih dana. Ovo su idealne godine za ponovno eksperimentiranje i iskušavanje stvari kojih si se možda pribojavala.

Spojevi

20-e: Što jednostavniji i jeftiniji izlasci. Još si mlada i svaka ti je kuna bitna pa je tako spoj u lokalnom kafiću isto dobra ideja. Trudiš se uštediti gdje možeš, ali ne želiš to pokazati. Ako on želi nešto otmjenije - neka to i plati...

30-e: Povisuješ uloge i organiziraš 'finije' spojeve. Novac ti više nije totalni bauk pa si češće možeš priuštiti finije stvari. U fazi si kad ti je bitnije s kim ideš na spoj nego koliko će te on koštati. Ako ništa drugo, želiš si barem udovoljiti čašom dobrog vina.

40-e: Što se tebe tiče, možete se družiti i na tvom kauču. Skupe su ti večere već odavno precijenjene, a dobro društvo cijeniš gdje god da ono bilo. Često ti se neda među nepoznate ljude i gužvu i radije bi provela sate i sate razgovarajući u intimi vlastitog doma.

Možda vas zanima Ova 3 tipa ljubavnika je gotovo svaka žena imala u krevetu jednom - i nikad više! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Samopouzdanje

20-e: Pokušavaš se na sve načine svidjeti dečkima. Vjerojatno nisi ni svjesna da to radiš, ali to je skroz normalno. Ako dobiš dojam da bi nekom dečku više odgovarala s ponekim izmjenama, potrudit ćeš se i staviti fasadu. Takve stvari najčešće ne završavaju dobro.

30-e: Tražiš muškarca tako dugo dok ne nađeš nekog koji otvoreno pokazuje da mu se sviđaš. Još uvijek nemaš vremena i energije, niti ćeš ih u skorije vrijeme dobiti, pa ne gubiš vrijeme na polovične odnose i nejasne signale. Ne fejkaš i pokazuješ svoje pravo lice.

40-e: Više ne tražiš potvrdu ni od koga. Nije te strah odmah pokazati i onu 'lošiju' stranu kako ne bi riskirala ni minute potrošenog vremena. Tko će te i takvu voljeti, voljet će te uvijek.

Strpljenje

20-e: Dečku daješ i više vremena nego bi trebala. Često ti prolazi kroz glavu da će se dečko promijeniti ako mu daš dovoljno vremena, ali to se gotovo nikad ne dogodi. No, ti želiš biti uvjerena da nisi odustala prerano.

30-e: Ne trošiš vrijeme. Jer ga nemaš. Uostalom, ako frajeru nisu sve na broju ni u ovim godinama, teško da će ikada biti pa znaš da ti je najpametnije pobjeći glavom bez obzira.

40-e: S godinama si naučila imati više strpljenja. No, svejedno nećeš gubiti previše vremena na nešto u čemu ne vidiš preveliki potencijal. Međutim, tvoja će ti razvijena intuicija sama dati odgovor na to pitanje. 

Drama

20-e: Velika je vjerojatnost da ćeš nogirati dečka jer je dosadan. Dečko može biti sjajan, ali ako nije dovoljno strastven i kompliciran, brzo će ti dosaditi. U godinama si kad ti je uzbuđenje jedan od najvažnijih elemenata veze.

30-e: Velika je vjerojatnost da ćeš nogirati frajera jer je preuzbudljiv. U prijevodu, spremna si za onu mirnu luku kojoj je ta divna 'dosada' jedan od najpoželjnijih elemenata, a drama jedan od najnepoželjnijih. Želiš vezu bez ikakvog glumatanja i skrivenih motiva.

40-e: U ovim godinama više ni ne znaš što znači drama. Proživjela si dovoljno drame u 20-ima i 30-ima i želiš imati mir i biti ispunjena u svakom pogledu, s partnerom ili bez.

Možda vas zanima Razdvojili su ih još u vrtiću, ali ih je sudbina ponovno spojila, a ljubav 22 godine kasnije odvela do braka Rubrika Život Život

Emocionalna prtljaga

20-e: Mala količina prtljage je dozvoljena. U ovim se godinama baviš tek ponekim slomljenim srcem ili ljubomornom bivšom curom. I to ti se čini kao smak svijeta, ali prelaziš preko toga jer ionako voliš uzbuđenja.

30-e: Ne smeta ti ni prtljaga u obliku bivših žena i djece. S obzirom da si starija, potpuno je realno da su muškarci koje susrećeš već bili u brakovima u kojima su dobili i djecu. To ti nije baš najdraži scenarij, ali se ne uzrujavaš previše dokle god su im djeca donekle u redu.

40-e: U ovoj ti je fazi bitno da vam se djeca međusobno podnose. Slično kao u 30-ima, teško da ćeš nabasati na nekog s praznim 'dosjeom', a više bi te mogao uplašiti upravo taj scenarij.

Posao

20-e: Nadaš se da dečko s kojim se nalaziš ima bar nekakve ciljeve u životu. Gotovo nikad ne osuđuješ ljude na temelju posla kojeg rade ili fakulteta kojeg pohađaju. Svi ste još mladi i tek ste krenuli sa životom, a jedino čemu se nadaš je to da imaju neki cilj u bližoj budućnosti.

30-e: Nadaš se da tvoj odabranik ima stabilan posao. Bilo bi privlačno da ima i neke ciljeve koje žele ostvariti u svojoj karijeri, ali ako mu je posao stabilan i to je veliki plus. Naposlijetku, računi se neće platiti od budućih velikih planova i ti to dobro znaš.

40-e: U ovim godinama više ne očekuješ dramatične poslovne obrate. Najčešće ono što ostvarimo u 30-ima, razvijamo u 40-ima, ali neki ekstravagantni planovi ipak padaju u vodu. No, iako si i sama financijski samostalna, ne želiš partnera koji će ti biti financijski teret.

 

Photo: shutterstock

Komentari 0