Love&Sex

Što je zapravo "ljubav na prvi pogled" i zašto se češće događa muškarcima?

  • Znanstvenici smatraju kako „ljubav na prvi pogled“ brkamo sa sasvim drugim osjećajem 
  • Ljubavi ipak treba više vremena da se rodi...
  • Zašto su muškarci slabi na zaljubljivanje u trenu?

Koliko puta si se već zaljubila na prvi pogled? Bezbroj puta, nekoliko puta ili još nikada? Ako ćemo vjerovati znanstvenicima sa Sveučilišta Groningen u Nizozemskoj, najvjerojatnije je odgovor „nikada“ – jer su mišljenja da ljubav na prvi pogled ne postoji! 

Možda vas zanima Ovo moraš znati: 7 načina kako da ne dobiješ šlaufić oko struka Rubrika Life&style Life&style

 

Znanstvenici kažu da ljubav na prvi pogled često zamijenimo s osjećajem strasti ili žudnje. Naše tijelo poludi zbog snažne privlačnosti te se osjećamo kao da smo u sedmom nebu. Međutim, osjećaj ne treba zamijeniti s ljubavlju, jer treba vremena da se ljubav razvije i procvate. 

via GIPHY

U istraživanju su znanstvenici ispitali 200 sudionika (60 posto od toga bile su žene) u srednjim dvadesetima o njihovim osjećajima privlačnosti prema partneru s kojim izlaze. Tih 200 sudionika moralo je za potrebe istraživanja apsolvirati ukupno 500 spojeva. Nakon susreta su ih pitali „jesu li doživjeli ljubav na prvi pogled“ i koliko im je privlačna osoba s kojom su bili.

Možda vas zanima Istraživanje je otkrilo zašto si još uvijek solo – ali i zašto muškarci najčešće ostaju sami Rubrika Love&Sex Love&Sex

U svim slučajevima „ljubavi na prvi pogled“ radilo se o ekstremno snažnoj tjelesnoj privlačnosti. Zanimljivo je da se većina „ljubavi na prvi pogled“ dogodila kod muškaraca. Osim toga, osjećaj ljubavi na prvi pogled nije u većini slučajeva bio uzvraćen. Istraživanje je objavljeno u „Journal of the International Association for Relationship Research“. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0