Love&Sex

Evo kako izgleda savršeni penis (P.S. Stvar nije u veličini)

  • "Veličina je najvažnija“ – s tom se predrasudom muškarci često bore
  • Ako je vjerovati znanstvenicima i jednom istraživanju, glavnu ulogu imaju sasvim druge stvari
  • Da, čak i stidne dlake imaju svoju ulogu

Oko muškog spolnog organa kruže različiti mitovi. Koliko velik mora biti? Kako treba izgledati? Kako bi jednom za sva vremena razjasnili ta pitanja, znanstvenici iz Švicarske su otkrili najvažnije karakteristike penisa s pomoću jednog istraživanja. Više od 100 žena trebalo je nabrojati što im je najvažnije kod muškog spolnog organa. 

1. Ukupan izgled, da ne kažemo, estetski dojam

Iznenađenje! Ne radi se o veličini! Damama je na prvom mjestu važan ukupni, estetski izgled. 

2. Stidne dlake 

Na drugom mjestu nalaze se stidne dlake kod muškaraca. Žene vole podšišano i uredno, ali ne potpuno obrijano muško međunožje. 

Možda vas zanima 6 vrsta penisa - plus upute za korištenje za svaki od njih Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Debljina penisa 

Na trećem mjestu je promjer penisa. Savršena debljina je negdje između tri i pet centimetara. Tek na šestom mjestu nalazi se veličina muškog spolnog organa. Željena dužina je između 13 i 15 centimetara. U jednom istraživanju Sveučilišta Kalifornija otkrivena je idealna duljina penisa u erekciji: iznosila je 16 cm. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Prosjek je najpoželjniji?!

Istraživači koji su sudjelovali u jednom istraživanju Sveučilišta New Mexico također su potvrdili da veličina penisa nije najvažnija. Dr. Nicole Prause, voditeljica istraživanja, išla je toliko daleko pa je izjavila: „Ne postoji savršeni penis!“ U istraživanju je ispitanicama (njih 75) pokazivala 3D-modele različito oblikovanih penisa. One su se zatim trebale odlučiti za penis kakvog bi željele kod muškarca s kojim su u stalnoj vezi. Rezultat: najčešće željena dužina i opseg penisa bila je jako blizu prosječnim vrijednostima. Znanstvenici su također otkrili da žene žele različite veličine penisa u različitim vezama. Tako kod partnera za jednu noć nije naodmet veliki penis. Za dugotrajnu vezu penis ne treba imati nadprosječnu veličinu. 

Možda vas zanima Obrezani ili neobrezani penis: 3 razlike Rubrika Life&style Life&style

Znanstvenici su te rezultate objasnili na sljedeći način: kod velikog penisa je veći rizik za bolove ili ozljede pa dolazi u obzir kod seksa za jednu noć, ali za dugotrajne veze nije nužan.

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • annfhrt4611

    Tablete za povećanje penisa - http://hespac.com/penishr.htm]Moj se penis povećao s 13 cm na 15 cm u samo 2 mjeseca.
  • Avatar cvijetko

    cvijetko

    Je sve stoji kako je opisano ali zar iznad prosječan penis za jednu noć neće prouzrokovati bolove isto kao i da je na duže vrijeme ?? Mislim da hoće čak i više jer na duže vrijeme vagina se ipak prilagodi. ... prikaži još!