Love&Sex

Dobivaju li i muškarci uskoro kontracepcijske pilule? Znanstvenici tvrde da su pronašli rješenje

  • Kontracepcijska tableta za muškarce vjerojatno je san svake žene
  • Novo istraživanje iz Kine sada bi to moglo pretvoriti u stvarnost ...

Premda znanstvenici već jako dugo rade na razvoju kontracepcijske tablete za muškarce, još uvijek nisu baš uspješni. Međutim, sada je znanstveni tim iz Kine otkrio prirodnu tvar koja bi mogla revolucionarizirati kontracepciju.

Možda vas zanima Znanstvenici su izumili kontracepcijsku tabletu koja se treba uzimati samo jednom mjesečno Rubrika Life&style Life&style

Evo što se krije iza „muškog“ kontracepcijskog sredstva

Kako izvještavaju njemački mediji, znanstvenici iz Guangdonga u Kini otkrili su da prirodna tvar triptonid može učiniti spermije gotovo 100 posto nepokretnima. Tvar, koja se može proizvesti iz kineske biljke lei gong teng (zvane i loza boga groma), trebala bi inhibirati određeni protein koji je odgovoran za pokretljivost spermija, smatraju znanstvenici. A najbolja stvar u vezi s tim: budući da je triptonid čisto biljni, odnosno prirodan, te ne sadrži nikakve hormone, nema ni nuspojava.

Zašto trebaš smanjiti konzumaciju kave kad uzimaš kontracepcijske tablete

Do sada je tvar testirana samo na muškim miševima i majmunima. Rezultat? Životinje su postale sterilne tijekom tri do šest tjedana nakon uzimanja triptonida, a potom su bez problema mogle ponovno stvoriti potomstvo. Kako bi se dokazalo da je prirodni lijek učinkovit i na ljude, sada se trebaju provesti daljnja klinička ispitivanja. 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ExtrenmeUslugazajma

    Trebate li zajam? Morate se prijaviti za ekstremne zajmove i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i bit ćete zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja ... prikaži još!