Love&Sex

Čarape za vrijeme seksa? Zašto ih nipošto ne trebaš skinuti

Već i sama pomisao na čarape u krevetu ti je zastrašujuća? Onda bi trebala pogledati sljedeći rezultat istraživanja – možda ti se isplati!

Nije upitno mogu li određeni komadi odjeće za vrijeme pojačati uzbuđenje. Međutim, čarapama tu baš i nije mjesto. Ali, ako je vjerovati istraživanju Sveučilišta Groningen, onda bi žene trebale još jednom dobro razmisliti. 

Znanstvenici su u laboratoriju proveli eksperiment sa 13 heteroseksualnih parova u kojem su mjerili moždane valove sudionika za vrijeme orgazma. Prva činjenica: ako žene glume orgazam, zasvijetlit će područje mozga koje spada pod svjesne kontrolne centre; ako ispitanica doživi pravi orgazam, aktiviraju se nesvjesna područja. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Znanstvenici su zaključili da se za vrijeme pravog orgazma isključe centri za emocije i strah. Drugačije rečeno: žene mogu isključiti emocije i osjećaju se dovoljno sigurno da mogu doživjeti orgazam. 

Možda vas zanima Što je seks-jastuk i zašto je seks s njim ludo dobar? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ostavi čarape na svojim nogama 

Ali kakve to veze ima s čarapama? U drugom dijelu istraživanja su znanstvenici zamolili ispitanike da nose čarape – a rezultat govori za sebe: sa čarapama je 80 posto ispitanica doživjelo orgazam, a bez njih – tek 50 posto! 

Biološko objašnjenje ovog efekta: ako su noge tople, šire se krvne žile i poboljšava cirkulacija – što je važno za postizanje vrhunca. Emocionalno objašnjenje: čarape jačaju osjećaj sigurnost i zaštićenosti. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Što to znači kod sljedećeg susreta u krevetu? naravno – ostavi čarape na nogama. OK, nemoj neke s motivom „Hello Kitty“ – da se on ne prestravi. Seksi čarape mogu imati dodatni uzbuđujući efekt na tvog partnera…

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0